N-AM DAT MITA! “Condamnarea judecatorului Bogdan Diaconescu nu are nicio legatura cu dosarul meu!”, spune medicul Adrian Cocoana! Acesta a fost pus in libertate de magistratul de la Tribunalul Doj intr-o sedinta programata in weekend

cocoana

Condamnarea judecatorului Bogdan Diaconescu, de la Tribunalul Dolj, la 7 ani si jumatate de inchisoare pentru coruptie a starnit unele comentarii si la Timisoara, dupa ce presa a dezvaluit ca acest magistrat, in decembrie 2008, a revocat si mandatul de arestare a medicului Adrian Cocoana, in timp ce acesta era judecat pentru comiterea unui accident de circulatie mortal.


De altfel, in ianuarie 2009, procurorii DNA au si inceput investigarea contextului in care s-a facut revocarea mandatului de arestare, dupa ce avocatii familiei tanarului ucis pe trotuar de Ferrari-ul condus de Cocoana au facut un denunt penal impotriva magistratului craiovean.

Suspiciunile de coruptie au fost confirmate ulterior, judecatorul Bogdan Diaconescu fiind trimis in judecata si condamnat pentru luare de mita in forma continuata.

„In perioada 2007-2009, inculpatul Diaconescu Marius Bogdan, in calitate de judecator la Sectia Penala a Tribunalului Dolj si presedinte al completului de judecata investit cu solutionarea unui dosar penal, a pretins si primit de la doi inculpati, in mod repetat, dar in realizarea aceleiasi rezolutii infractionale, direct si indirect, pentru sine si pentru altii, bani si alte foloase care nu i se cuveneau”, au acuzat procurorii DNA.

Mai exact, in schimbul banilor, judecatorul Diaconescu urma sa-i scape de masurile preventive pe omul de afaceri Samir Sprinceana, dar si pe Roland Impuscatoiu, judecati pe atunci intr-un dosar privind o serie de returnari ilegale de TVA. Anchetatorii au precizat ca Bogdan Diaconescu a pretins suma totala de 270.000 euro, din care a primit efectiv 15.000 euro, dar bunuri si servicii in valoare totala de 45.000 euro si 4.000 lei.

In acest context, medicul Adrian Cocoana ne-a transmis ca nu are nicio legatura cu acuzatiile la adresa magistratului de la Tribunalul Dolj.

“Condamnarea judecatorului Bogdan Diaconescu nu are nicio legatura cu dosarul meu! Acuzatiile de luare de mita se refera la alt dosar penal, din 2007, in timp ce revocarea mandatului meu de arestare s-a produs la sfarsitul anului 2008. V-as ruga sa faceti aceasta precizare, ca punerea mea in libertate de catre Tribunalul Craiova a fost cat se poate de legala, ca nu s-a produs in urma vreunui act de corupere a judecatorilor”, ne-a comunicat Adrian Cocoana.

Reamintim ca, la vremea respectiva, avocatii familiei Reja au acuzat modul in care Cocoana a fost pus in libertate. “E un eveniment care se poate intampla doar la Tribunalul Dolj. Recursul pentru punerea in libertate trebuia sa se judece luni. Justitia doljeana nu are nici o legatura cu dreptatea! Acesti magistrati au incalcat legea si voi sesiza CSM si DNA”, a acuzat avocatul Florin Kovacs, adaugand ca este o premiera ca o persoana care este in arest preventiv sa fie prezentata instantei, pentru recurs, in weekend. (G.I.)

Leave a Reply