CAPTURAT! Cel mai cautat infractor din Timis, prins de politisti dupa jumatate de an de cautari! Hotul cu lampas a spart zeci de magazine si baruri, de unde a sustras bunuri de 180.000 de euro

hot2

Unul dintre cei mai abili spargatori din zona Banatului a ajuns, in sfarsit, in spatele gratiilor, la aproape sase luni de la constituirea, la nivelul Politiei Timis, a unei celule de criza pentru identificarea si prinderea sa.


A fost nevoie de un scenariu foarte bine pus la punct pentru ca infractorul sa fie atras intr-un centru comercial din Timisoara, unde a fost imobilizat si ridicat de politistii de la Judiciar. Din primele cercetari a reiesit ca individul in varsta de 36 de ani este cautat si de autoritatile din Slovenia, pentru comiterea mai multor furturi, pe numele sau fiind emis un mandat de arestare inca din anul 2012.

Oamenii legii au perchezitionat si locuinta tanarului, din Giarmata, unde au fost descoperite mai multe bunuri furate, dar si celebrul lampas folosit la comiterea furturilor, care l-au facut celebru in toata tara. De asemenea, asupra individului au fost gasite un permis de conducere si o carte de identitate false, purtand insemnele autoritatilor spaniole, documentele fiind contrafacute pe numele unui cetatean arestat in Spania, ce urma sa fie extradat in Slovenia.

Hotul fantoma a terorizat luni in sir comunitatea micilor intreprinzatori din localitatile periferice Timisoarei si Lugojului, spargand si golind magazine si baruri aproape in fiecare noapte. Modul de actiune era cunoscut in evidentele politiei, anchetatorii stabilind ca atacarea unitatilor comerciale se face dupa miezul noptii, prin dislocarea usilor principale de acces sau spargerea geamurilor, iar sustragerea bunurilor se face extrem de rapid, fara ca individul sa se sinchiseasca de sunetul alarmelor. Ulterior, masinile folosite la spargeri erau incendiate si abandonate.

hot_Bucovat

 

Una dintre cele mai spectaculoase loviturile date de infractor in toamna anului trecut, spargerea un minimarket din Bucovat si furtul unui bancomat in doar doua minute, a atras atentia presei nationale, mai cu seama ca, in premiera, camerele de supraveghere instalate in magazin au surprins figura hotului cu lampas. La sfarsitul anului trecut, politistii au fost la un pas sa-l captureze pe infractor, insa acesta a reusit sa scape si sa se faca nevazut.

Dupa primele calcule, valoare marfurilor si obiectelor sustrase din magazinele si barurile sparte in ultimele luni se ridica la peste 180.000 de euro. De asemenea, in sarcina individului s-a pus si furtul a 4 masini, din care 2 au fost incendiate.

Miercuri noaptea, suspectul a fost prezentat procurorilor de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara pentru confirmarea mandatului de arestare european, iar noaptea si-a petrecut-o in arestul IPJ Timis. In functie de capetele de acuzare ce vor fi formulate de organele de ancheta, hotul cu lampas risca pana la 10 ani de inchisoare. (G.I.)

Leave a Reply