DOSARUL GATAIA! Comisarul acuzat ca a ucis un barbat cu o lovitura de pumn, la un pas de liberare! “Vom demonstra ca moartea victimei nu a survenit in urma vreunei lovituri”, spune avocata Carmen Obarsanu

politist-bataie

Arestat prevetiv in decembrie, anul trecut, pentru loviri sau vatamari cauzatoare de moarte, fostul sef al Politiei Orasului Gataia, comisarul Daniel Disaga, este la un pas de a fi liberat din spatele gratiilor si de a fi plasat in arest la domiciliu.


Tribunalul Timis a admis, in urma cu doua zile, cererea de inlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu, iar in cazul in care Curtea de Apel Timisoara va confirma aceasta hotarare, dupa judecarea contestatiei Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, politistul va pleca acasa.

“Vom demonstra ca moartea nu a survenit in urma vreunei lovituri, ci din cauza unor afectiuni patologice. Expertiza medicala a confirmat faptul ca la nivelul craniului nu exista urme de lovituri, insa in interiorul creierului s-a produs un accident vascular. Mai multe vase capilare s-au spart. Sa nu uitam ca victima a avut o alcoolemie de 1,8 la mie. In camera preliminara am solicitat nulitatea primei expertize, intrucat a fost facuta inainte de punerea in miscare a actiunii penale, si efectuarea unei contraexpertize, insa instanta nu ne-a admis aceasta cerere”, ne-a declarat avocata Carmen Obarsanu.

carmen-obarsanu-avocat1

Aparatoarea fostului sef al Politiei din Gataia a mai luptat impotriva “curentului” public in 2001, in dosarul in care agentul Flavius Bloanca, de la Detasamentul de Politie pentru Interventie Rapida Timis, a fost arestat preventiv si condamnat la doi ani si jumatate de inchisoare sub acuzatia ca ar fi lovit un interlop si i-ar fi dislocat splina. Pana la urma, politistul de la mascati a fost absolvit de orice vina, iar statul roman i-a platit daune de 15.000 euro.

Revenind la dosarul in care comisarul Daniel Disaga este acuzat ca, in august 2014, ar fi lovit cu pumnul un barbat, in sediul Politiei Gataia, iar acesta s-ar fi dezechilibrat si lovit cu capul de parchet, decedand la scurt timp, trebuie sa spunem ca unul dintre martorii acuzarii este chiar fostul sef al Politiei Orasului Deta, comisarul sef Cornel Glavan, fost ofiter in cadrul Serviciului de Informatii si Protectie Interna Timis, care a povestit in instanta filmul tragediei, asa cum i-a fost adus la cunostinta de martori politisti de la Gataia.

De asemenea, familia victimei Viorel Ivanescu, sotia si cei doi copii, s-a constituit parte civila cu suma record de 1,5 milioane de euro. (V.E.)

Leave a Reply