ARESTAT! Afaceristul Iosif Armas, arestat preventiv pentru 30 de zile, in dosarul ruinarii statiunii Baile Herculane! Decizia Tribunalului Caras-Severin a fost contestata la instanta superioara

iosif-armas

Omul de afaceri Iosif Armas, cercetat intr-un dosar de delapidare si bancruta frauduloasa privind devalizarea complexului Baile Herculane, cu un prejudiciul estimat la 30 de milioane de euro, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, printr-o decizie a Tribunalul Caras-Severin.


Sentinta nu este definitiva si a fost atacata la instanta superioara, verdictul final urmand sa fie dat de Curtea de Apel Timisoara.

Potrivit procurorilor DIICOT, in cauza, s-a retinut faptul ca suspectii Armas Iosif, presedinte al Consiliului de Administratie al S.C. Hercules S.A. Baile Herculane, actionar si administrator special al S.C. Argirom International S.A. Bucuresti, care detinea peste 60 % din actiunile S.C. Hercules, Raiescu Filip, director general al S.C. Hercules S.A., si Adamescu Gavril, director economic al aceleiasi societati, au constituit un grup infractional organizat, la care au aderat ulterior si alte persoane.

Acest grup avea drept scop scoaterea activelor/bunurilor S.C. Hercules S.A. din patrimoniul societatii si, totodata, insusirea pentru membrii grupului a sumelor de bani obtinute din valorificarea acestor active.

In acelasi dosar sunt cercetati si doi dintre lichidatorii societatii, dar si functionari publici din cadrul Administratiei Nationale a Rezervelor de Stat si Probleme Speciale.

De asemenea, in cauza este cercetat sub control judiciar si fostul manager al S.C. Hercules S.A., Ilie Iova, in prezent vicepresedinte al Consiliului Judetean Caras-Severin.

Iosif Armas este un om de afaceri cu o evolutie spectaculoasa. Cariera sa a avut o evolutie uluitoare, de la simplu portar de hotel, la om de afaceri, deputat si presedinte al Federatiei Române de Box.

In anii 2000 era creditat cu o avere de 200 de milioane de euro. (V.E.)

Leave a Reply