AVANSARE! Finantistul Doru Dudas, numit in functia de vicepresedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala! Timisoreanul a facut parte din echipa care a lucrat la elaborarea noului Cod Fiscal

doru_dudas

Timisoreanul Doru Petru Dudas, seful Directiei Generale de legislatie, Cod procedura fiscala, reglementari nefiscale si contabile din Ministerul Finantelor, a fost avansat in pozitia de vicepresedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.


Avansarea a fost decisa de primul ministru Dacian Ciolos, la propunerea primita in acest sens din partea ministrului Finantelor. Anterior, Dudas a fost directorul general al Directiei de Reglementare a Colectarii Creantelor Bugetare din cadrul ANAF.

Conducerea ANAF a fost preluata la inceputul lunii martie de catre Dragos Doros, fost secretar de stat in Ministerul Finantelor in mandatul Guvernului Ungureanu.

Sa mai spunem ca fostul director general adjunct al Directiei Finantelor Publice Timis, Doru Dudas, a facut parte din echipa care a lucrat la elaborarea noului Cod Fiscal, iar rolul sau in impunerea unor schimbari de cod care sa contribuie la impozitarea veniturilor din economia subterana a fost remarcat de toata lumea finantelor.

“Nu reusim sa fiscalizam toate persoanele, toate veniturile! Si atunci povara fiscala cade pe cei care sunt la vedere, care platesc veniturile! Ce trebuie facut pentru ca taxarea sa nu mai fie o povara? Poate sa fie o povara prin cote de impozitare, prin presiunea fiscala sau a doua componenta ar reprezenta-o dificultatile in plata, in rambursare, in administrare. Putem sa discutam de reduceri de taxe abia atunci cand sarcina fiscala va fi impartita corect intre toti contribuabilii”, a precizat Doru Dudas cu ocazia unei dezbateri economice. (G.I.)

Leave a Reply