COD ALBASTRU! Peste 13.000 de politisti vor fi in strada in perioada sarbatorilor de Pasti! “Suntem la datorie in aceasta perioada pentru ca oamenii sa fie in siguranta”, spun reprezentantii IGPR

politia locala

Efective marite de politisti vor fi in strada, in perioada 30 aprilie – 2 mai, pentru prevenirea evenimentelor nedorite, protejarea drepturilor si libertatilor cetatenilor, precum si salvarea de vieti, astfel ca intreaga comunitate sa se bucure in liniste si siguranta de Sfintele Sarbatori de Pasti si de minivacanta de 1 Mai.


Astfel, 8.492 de politisti de la ordine publica, 1.857 de la structurile de politie rutiera, dar si 2.583 de la transporturi, arme, economic, investigatii criminale si de la alte structuri se vor afla in strada si in proximitatea lacasurilor de cult sau a locurilor unde au loc manifestari publice circumscrise acestor sarbatori.

Zilnic, peste 5.100 de patrule de siguranta publica, dintre care 1.020 pedestre si 4.121 auto, vor actiona pentru prevenirea si combaterea faptelor antisociale.

De asemenea, se vor institui dispozitive mixte de ordine si siguranta publica, in zona celor peste 16.400 de lacasuri de cult. Activitatile vor fi desfasurate in sistem integrat, impreuna cu celelalte institutii cu atributii in asigurarea ordinii si linistii publice.

Pentru fluidizarea traficului rutier si prevenirea producerii unor evenimente grave, politistii de la rutiera vor actiona pe drumurile publice, in zona lacasurilor de cult religios, pe principalele artere din zonele turistice si pe traseele de acces catre aceste zone. Pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative, pe langa prezenta activa in trafic, politistii vor folosi peste 400 de aparate radar.

Politistii de la transporturi vor asigura patrularea in 264 de trenuri de calatori,  precum si in 310 statii si triaje de cale ferata. Totodata, 19 trenuri de marfa vor fi insotite, pe durata deplasarii, de politisti.

De asemenea, in aceasta perioada, politistii de la transporturi vor patrula in 14 aerogari (internationale si nationale), precum si in 22 de porturi la Marea Neagra sau pe Dunare.

“Politia Romana este la datorie in aceasta perioada pentru ca oamenii sa fie in siguranta in perioada Sfintelor Sarbatori de Paste si de 1 Mai. Dintre cei aproape 13.000 de politisti, 8.500 sunt de la ordine publica, aproximativ 2.000 de la rutiera si 2.600 de la alte structuri ale Politiei Romane”, a spus Valentin Ionita.

Acestia se vor afla in special in proximitatea lacasurilor de cult sau unde au loc evenimente publice legate de aceste sarbatori. Zilnic actioneaza peste 5.100 de patrule de siguranta publica, dintre care 100 pedestre si aproximativ 4.120 auto.

In plus vor fi si 400 de aparate radar pentru cei care nu respecta regimul legal de viteza, iar traficul rutier va fi supravegheat si din doua elicoptere ale Inspectoratului General de Aviatie.

One thought on “COD ALBASTRU! Peste 13.000 de politisti vor fi in strada in perioada sarbatorilor de Pasti! “Suntem la datorie in aceasta perioada pentru ca oamenii sa fie in siguranta”, spun reprezentantii IGPR

  1. “Politia Romana este la datorie in aceasta perioada…”-si in poza pui o patrula a impostorilor locali…Aia nu e Pol Romana ci slugoii de serviciu a lui Robu!Daca tot dati o informatie ,macar nu induceti in eroare lumea !

Leave a Reply