DECIZIE REVOCATA! Fostul sef al Politiei Timis ramane in arest preventiv! Instanta suprema a admis contestatia DNA impotriva deciziei Curtii de Apel Timisoara privind inlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu

Sorin-Munteanu-impact

Procurorii anticoruptie au contestat decizia Curtii de Apel Timisoara in cazul fostului inspector sef al Politiei Timis, comisarul sef Sorin Muntean, arestat preventiv in dosarul spagilor platite de liderul clanului Vifor din Lugoj, Iulian Bot, pentru solutionarea amiabila a unui dosar de evaziune fiscala.


Astfel, dupa ce, in urma cu cateva zile, judecatorul Ioan Popescu a decis sa inlocuiasca masura arestului preventiv cu arestul la domiciliu, procurorii DNA au formulat o contestatie in care au aratat ca “nu doar faptele comise de catre inculpatul Muntean Sorin si incadrarea juridica a acestora, ci si aspectele ce tin de pericolul concret pe care l-ar reprezenta lasarea in libertate a acestui inculpat precum si posibilitatile sale de a lua legatura in virtutea relatiilor de prietenie si colegialitate cu alti ofiteri din cadrul IPJ Timis sau alte persoane care actioneaza in vederea instrumentarii dosarului de urmarire penala”, justifica mentinerea acestuia in arest preventiv.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a fost de acord cu aceste argumente si a admis contestatia DNA Timisoara impotriva incheierii penale nr. 10/DL/UP din Camera de consiliu din data de 13 aprilie 2016, pronuntata de judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Curtii de Apel Timisoara. “Respinge cererea formulata de intimatul inculpat privind inlocuirea masurii arestarii preventive cu masura arestului la domiciliu”, au decis, ieri, judecatorii instantei supreme in dosarul 633/59/2016.

In aceste conditii, fostul sef al politistilor timiseni ramane in arest preventiv pana cand procurorii DNA vor considera ca ofiterul nu mai poate pune in pericol derularea anchetei in dosarul retelei Viscol. (V.E.)

 

Leave a Reply