JOBURI DUPA LIBERARE! 16 detinuti din Penitenciarul Timisoara si-au cautat de lucru la Bursa locurilor de munca! Angajatorii, destul de reticenti fata de meseriasii care au trecut prin penitenciar

bursa locuri de munca penitenciar (02)

Un grup de 16 persoane private de libertate din Penitenciarul Timisoara a participat la Bursa generala a locurilor de munca organizata, in cursul zilei de joi, de catre Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Timis, la Casa Tineretului din Timisoara.


Toti cei 16 meseriasi, calificati in timpul detentiei in meserii cerute pe piata muncii, au fost pusi fata in fata cu potentialii angajatori si si-au lasat datele de contact pentru eventualele colaborari de dupa liberare.

„Obtinerea unui loc de munca dupa liberare reprezinta un pas extrem de important in procesul de reinsertie sociala a persoanelor care au executat pedepse privative de libertate. Experienta ne demonstreaza ca o modalitate eficienta de a fixa cunostintele teoretice acumulate pe perioada detentiei o reprezinta punerea in aplicare a informatiilor asimilate prin exersarea relationarii directe cu angajatorii si participarea efectiva la bursa locurilor de munca”, a precizat inspectorul principal Magdalena Radu, purtatorul de cuvant al Penitenciarului Timisoara.

De altfel, Penitenciarul Timisoara a devenit o prezenta constanta la activitatile organizate de catre Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Timis, urmarindu-se sensibilizarea angajatorilor privind problematica sociala a acestei categorii vulnerabile, precum si oferirea unei oportunitati pentru fiecare dintre participanti de a deveni un potential angajat dupa punerea in libertate.

Printre meseriile ofertate de detinuti s-au aflat cele de dulgheri, fierari betonisti, sudori, manipulanti marfuri, confectioneri geam termoizolator, taietori sticla, electromecanici, confectioneri aluminiu si mase plastice, finisori in constructii, precum si muncitori necalificati.

De remarcat ca, la una dintre editiile trecute ale bursei locurilor de munca de la Timisoara, un intreprinzator din domeniul textilelor s-a aratat dispus sa angajeze nu mai putin de 70 de persoane dupa iesirea din penitenciar. (M.I.)

 

 

 

Leave a Reply