LEGEA WIRELESS! Internet gratuit in toata tara prin retele wireless comunitare! Deputatul Mihai Sturzu vrea sa oblige autoritatile pubice sa dea Wi-Fi la tot poporu’

wireless

Fondatorul trupei de muzica Hi-Q, Mihai Sturzu,  deputatul neafiliat, a initiat un proiect de lege care prevede obligativitatea institutiilor administratiei publice centrale si locale sa asigure acces gratuit la internet in sediile lor, in aglomerarile urbane si in cele turistice.


“Voi depune la Camera Deputatilor o propunere legislativa in care sa acordam tuturor romanilor si turistilor care sunt in Romania acces gratuit la internet. In toamna anului trecut, ONU a promovat un document prin care recunostea dreptul la internet ca un drept fundamental al omului.

Eu cred ca in prelungirea dreptului constitutional la informare, in anul 2016 si in anii care urmeaza in societatea romaneasca accesul gratuit la internet este un drept al fiecarui cetatean. Accesul gratuit se va realiza foarte usor, in primul rand vorbim despre administratii publice locale si centrale care vor avea datoria ca in sediile lor sa aiba retele WI-FI cu acces gratuit si, de asemenea, in spatiile deschise publicului cu aglomerare urbana sau de interes turistic”, a spus Sturzu, miercuri, la Palatul Parlamentului.

El a adaugat ca proiectul de act normativ se refera si la operatori economici – restaurante, hoteluri, terase, baruri. “Multi dintre acestia au astazi retele WI-FI gratuite. Prin aceasta lege luam exemplele de buna practica. Sper ca Romania sa fie prima tara din lume care sa faca acest pas – de a acorda acces gratuit la informatie tuturor cetatenilor sai”, a adaugat Sturzu. (E.T.)

Leave a Reply