PERCHEZITII! Droguri si arme ridicate de la membrii unor grupari infractionale! In doua saptamani, politistii din cadrul structurilor de combatere a crimei organizate au efectuat 215 perchezitii

descinderi-mascatu

Politia Romana a efectuat, pe parcursul a doua saptamani, 215 de perchezitii domiciliare, pentru destructurarea unor grupari infractionale.


Au fost ridicate 3,7 kg. de substanțe psihoactive, 780 g. de cannabis, 1,5 kg. de masa vegeala de cannabis, 6 g. de cocaina, 5 doze de heroina, 60 g. de amfetamine, 50 g. de hasis, 184 de comprimate, 8 cantare, 4 grindere, ustensile pentru prepararea drogurilor, 3 arme, 106 petarde si aparatura electrotehnica, precum si lei, euro, forinți si coroane suedeze.

In perioada 25 martie – 7 aprilie a.c., politiştii specializati in combaterea criminalitatii organizate au efectuat 47 de actiuni operative, pentru destructurarea unor grupari infractionale specializate in trafic de persoane, trafic şi consum ilicit de droguri, criminalitate informatica şi spalare de bani.

In cadrul investigatiilor, pentru probarea activitatii infractionale a 339 de persoane, politiştii au efectuat 215 perchezitii ce au vizat atat imobilele folosite de acestea, cat şi autovehicule pe care cei in cauza le utilizau in activitatea infractionala. In urma administrarii probatoriului, 62 de persoane au fost retinute sau arestate, iar fața de 8 a fost luata masura controlului judiciar.

In urma activitatilor desfaşurate, au fost confiscate 780 g. de cannabis,1,5 kg. masa vegeala de cannabis, 3,750 kg. de substanțe psihoactive, 6 g. de cocaina, 5 doze de heroina, 60 g. de amfetamine, 50 g. de hasis, 184 de comprimate, 8 cantare folosite la cantarirea drogurilor, 4 grindere si mai multe ustensile pentru consumul, ambalarea si distribuția drogurilor.

De asemenea, au fost ridicate 3 arme, 106 petarde, 5 laptop-uri, 11 HDD, 3 unitați centrale, 2 routere,o imprimanta, 30 de telefoane mobile, 573 de medii de stocare si 11 cartele SIM, precum si 28 de polițe de asigurari, documente bancare si financiare.

Pentru recuperarea prejudiciilor, au fost instituite sechestre asiguratorii pana la incidența sumei de 1.800.000 de euro si au fost ridicați 2.520 de lei, 340 de euro, 10.000 de forinți si 60 de coroane suedeze.

La actiunile desfaşurate au participat 454 de politişti din cadrul structurilor de combatere a criminalitatii organizate, care au beneficiat de sprijinul celorlalte structuri centrale şi teritoriale ale Politiei Romane.

Activitatile desfaşurate de politiştii specializati in combaterea criminalitatii organizate au avut loc in cadrul unor dosare penale, aflate in instrumentarea procurorilor DIICOT.  (V.E.)

Leave a Reply