POLITICA SI VAPORETTO! Traian Basescu este convins ca Miscarea Populara va castiga alegerile in Timis pentru ca este singurul partid care are la carma un comandant de nava!

pmp1

Fostul presedinte Traian Basescu, care si-a asumat rolul de “locomotiva politica”  in Partidul Miscarea Populara, a venit si la Timisoara pentru a-si da girul si a lansa listele cu candidati pentru primariile din judet.


Asteptat de sute de delegati in sala Filarmonicii Banatul, liderul de necontestat al PMP si-a exprimat convingerea ca “popularii” vor castiga alegerile in Timis, intrucat, in contextul primelor vaporetto care au ajuns pe Bega, partidul sau este singurul care are la carma un comandant de nava.

“Cred ca Miscarea Populara a aparut la momentul potrivit si aici vreau sa fac o confesiune: nu as vrea ca acest partid sa fie considerat partidul lui Basescu, acesta este partidul vostru, prin care să slujiti tara!”, a precizat Traian Basescu, facand aluzie la faptul ca, la ultimele alegeri parlamentare, PMP a scos un procent foarte mare – pentru un new entry pe esicherul politic – si fara contributia sa.

Din discursul sau nu au lipsit atacurile la adversarii politici, spunand ca PSD si PNL si-au epuizat capacitatea de a fi credibile, iar partidelor care au asigurat tranzitia din 1990 si pana in prezent le-a cam trecut timpul.

“De la statistica centrala rezulta ca suntem un partid in care 85 la suta din oameni sunt noi. Este premisa de la care putem pleca sa spunem ca oferta noastra e cea pe care ne-am propus-o, adică un partid nou”, a marsat Basescu pe ideea de renuntare la figurile cunoscute din politica, desi in ultima perioada in PMP Timis au fost adusi mai multi politicieni de “rit vechi”, printre care Gheorghe David, Marius Dugulescu, Sorin Cociobea, Geta Rus, Rodica Radu, Dorin Candea si altii.

Pesemne, trebuia realizata imbinarea dintre “tinerete si intelepciune”, asa cum a caracterizat Basescu sala Filarmonicii Banatul, facand o paralela cu partidul sau politic. (M.I.)

 

Leave a Reply