PROIECT RETRAS! Intentia primarului Nicolae Robu de a desfiinta Directia de Asistenta Sociala Comunitara Timisoara, blocata de sindicat! Ideea de reorganizare a serviciilor sociale va intra in dezbatere publica

tiberiu-negrei

Tentativa primarului Timisoarei, Nicolae Robu, de a desfiinta Directia de Asistenta Sociala Comunitara Timisoara a esuat, deocamdata, proiectul fiind retras de pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu Local din data de 5 aprilie.


Edilul sef a amenintat, insa, ca nu va ceda in lupta cu birocratia stufoasa din cadrul structurilor sociale pe care vrea sa le desfiinteze in prag de alegeri locale, ignorand faptul ca in referatul pe care l-a intocmit nu face nicio referire la preluarea personalului de catre noua structura sociala.

“Proiectul de hotarare a fost retras de pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu Local, in ultimul moment, la presiunea sindicatului din Primaria Timisoara, dar si a Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, intrucat primarul nu a cerut puncte de vedere de la cele doua organisme care apara drepturile salariatilor. Fara sa considere aceasta retragere a proiectului ca pe un esec, Nicolae Robu a avertizat ca nu se va lasa pana nu va reorganiza serviciile sociale din oras sub cupola asa-numitei Directii de Asistenta Sociala a municipiului Timisoara, in fapt o institutie creata special pentru sotia sefului Politiei Locale, Rodica Cojan”, ne-a dezvaluit, confidential, un angajat al Primariei Timisoara.

Cei peste 230 de angajati vizati de noua organizare a serviciilor sociale nu stiu ce se va intampla cu locurile lor de munca, mai cu seama ca unii sunt functionari publici si vor pierde o serie de privilegii, printre care si anumite sume de bani la salarii.

“In cazul in care personalul nu va fi preluat de structura la care viseaza Nicolae Robu, pentru a avea controlul total asupra serviciilor sociale din Timisoara, inseamna ca ne aflam in fata unei posibile concedieri colective, motiv pentru care s-ar putea declansa un conflict de munca, care ar avea ca efect blocarea furnizarii de servicii sociale. In loc ca singurul serviciu social nelicentiat, Centrul Social de Urgenta pentru Persoane fara Adapost cu Cantina Sociala Timisoara, condus de doamna Rodica Cojan, sa fie inclus in cadrul Directiei de Asistenta Sociala Comunitara Timisoara, pentru rezolvarea problemei, se fac eforturi suspecte pentru desfiintarea celorlalte patru, licentiate, si crearea unei structuri de tip umbrela, care nici macar nu are un regulament de functionare. Doar o organigrama facuta in graba”, mai spune unul dintre functionarii publici care risca sa ramana fara post in cazul implementarii “Proiectul de organizare a serviciilor sociale la nivelul Municipiului Timisoara”. (Mara Ion)

Leave a Reply