EXPLOZIV! Agenti de Politie Rutiera arestati preventiv pentru spaga si abuz in serviciu, in urma unei actiuni spectaculoase a DGA! Judecatorii au dispus arestarea preventiva pentru 30 de zile!

politie rutiera

Sarbatorile pascale au adus, printre oua si cozonaci, si o premiera absoluta pentru plaiurile mioritice!


Toti agentii de Politie Rutiera dintr-un oras din Romania au fost arestati pentru luare de spaga si abuz in serviciu!

Este vorba despre efectivul de sapte agenti ai Biroului Politiei Rutiere Reghin, care au ajuns dupa gratii in urma unei operatiuni spectaculoase reusite a ofiterilor Directiei Generale Anticoruptie (DGA) – Serviciul Judetean Anticoruptie (SJA) Mures, care la perchezitii au ridicat cativa saci cu documente.

Judecatorii Tribunalului Mures au dispus arestarea preventiva pentru 30 de zile a celor sapte agenti ai Politiei Rutiere Reghin, urmariti penal pentru infractiuni de luare de mita, abuz in serviciu si fals intelectual, toate in forma continuata.

Sase dintre politisti au fost arestati preventiv pentru luare de mita, abuz in serviciu si fals intelectual, toate in forma continuata, iar unul pentru luare de mita, complicitate la abuz in serviciu si complicitate la fals intelectual, toate in forma continuata. In data de 18 aprilie, ofiterii Directiei Generale Anticoruptie (DGA) – Serviciul Judetean Anticoruptie (SJA) Mures, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Mures au efectuat 11 perchezitii, dintre care una la sediul Politiei Municipiului Reghin, pentru probarea unor infractiuni de luare de mita, abuz in serviciu si fals intelectual.

Potrivit unui comunicat de presa dat publicitatii de DGA-SJA Mures, in cauza erau vizati sapte agenti de politie din cadrul Biroului de Politie Rutiera, asupra carora exista suspiciunea ca, din 2015 si pana in prezent, ar fi pretins si primit diverse sume de bani de la conducatori auto pentru a nu aplica masurile legale in cazul unor abateri constatate in trafic.

Cei sapte agenti de Politie din Reghin suspectati ca primeau mita pentru a nu sanctiona soferii pe care ii prindeau cu abateri au fost arestati, joi, pe 30 de zile, de Tribunalul Mures.

In acest context, nu putem sa nu ne intrebam: daca toti agentii au fost saltati si bagati la racoare, cine mai aplica legea pe strazi? Brusc, orasul Reghin a devenit primul oras din Europa fara politie si unde soferii isi pot face de cap pentru ca nu are cine sa-i sanctioneze… (V.E.)

 

 

Leave a Reply