FLACARI IN CAMPUS! Incendiu izbucnit la un camin studentesc din Timisoara si persoane evacuate! Pompierii au intervenit la timp si au stins flacarile ce amenintau sa cuprinda intreaga cladire

incendiu1

Un incendiu ce ameninta sa cuprinda unul dintre caminele Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Timisoara a fost lichidat la timp de pompierii, dupa evacuarea unui numar de 49 de stundeti.


Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Banat” al judetului Timis a fost anuntat, la orele pranzului, despre izbucnirea unui incendiu la una dintre camerele Caminului 2 din cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Timisoara.

La fata locului au fost deplasate, de urgenta, 6 autospeciale de lucru cu apa si spuma, o autoscara mecanica, 2 autospeciale de transport persoane si victime multiple, 1 autospeciala de interventie la accidente colective si calamitati, 2 ambulante SMURD, 2 ambulante SAJ, 6 ofiteri, 30 subofiteri, doua echipaje de politie, comanda interventiei fiind preluata de conducerea inspectoratului.

La sosirea echipajelor la locul interventiei s-a constatat faptul ca incendiul se manifesta la nivelul etajului 2 al caminului. Incendiul a fost lichidat in timp foarte scurt, dar in urma acestuia a rezultat o cantitate foarte mare de fum care a inundat holurile caminului de la etajele superioare. Au fost evacuate un numar de 49 de persoane, care, din fericire, nu au avut de suferit de pe urma incendiului.

“Interventia a fost dificila din cauza cantitatii foarte mari de fum eliberate in urma incendiului si datorita unor persoane recalcitrante care au facut necesara interventia echipajului de politie. Cauza probabila a incendiului este efectul termic al curentului electric, respectiv un prelungitor electric suprasolicitat”, ne-au comunicat reprezentantii ISU Banat. (M.I.)

Leave a Reply