BREAKING NEWS! Marcajele de la intersectia Pasajului Jiul ar putea sa dispara, dupa ce primarul Nicolae Robu si-a dat seama ca este un invingator     Doi politisti au fost raniti, in Arges, dupa ce autospeciala a fost lovita de un sofer care nu a oprit la semnal    Prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, si primarul din Tg. Jiu, Marcel Romanescu, au onorat cu prezenta Balul Gorjenilor din Timisoara    Datorita copy-paste, un complet de la Tribunalul Timis a motivat respingerea unui apel intr-un dosar de amenda pentru alcool la volan cu argumente dintr-un caz de amenda CNADR pentru rovigneta    Amenzi in valoare de peste 2,5 milioane de lei aplicate de politisti din toata tara, sambata, in urma actiunilor pentru prevenirea faptelor antisociale     Primaria Timisoara scoate la concurs 28 de locuri de munca, cu salarii ce pot ajunge si la 6.000 de lei

PREMIERA ELECTORALA! Primul vaporetto care va circula pe Bega a fost lansat la apa, pentru probe! Actiunea girata de candidatul PNL la Primaria Timisoara, Nicolae Robu, are un evident caracter electoral

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

vaporetto1

In plina campanie electorala, primarul Timisoarei s-a hotarat sa faca prima lansare la apa a unui vaporetto pe Bega, actiunea dorindu-se, in mod evident, o demonstratie de forta pentru realizarile citadine ale “epocii Nicolae Robu”.

Legata cu chingi solide, ambarcatiunea Decebal a fost transferata de pe un trailer in canalul Bega, in zona Splaiului Tudor Vladimirescu, momentul fiind marcat, marinareste, prin deschiderea unei sticle de sampanie de catre primul gospodar al orasului.

Evidenta actiune electorala finantata din bani publici a fost monitorizata doar de o parte a presei, cea docila in relatia cu administratia locala, alte publicatii preferand sa astepte, probabil, cote din publicitatea electorala pusa la bataie de PNL in contul de imagine al candidatului Nicolae Robu, pentru a consemna premiera absoluta in transportul public de pe Bega.

O stire importanta, de altfel, daca nu ar fi marcata in context electoral pentru actualul primar al Timisoarei.

Prima cursa pe apa a ambarcatiunii Decebal, de proba, se va desfasura intre statiile Splaiul Tudor Vladimirescu – Flora, tot astazi urmand sa primeasca botezul apei si celelalte trei ambarcatiuni ale flotilei RATT, Burebista, Glad si Traian.

Actiunea de transferare pe canalul Bega a unei parti din transportul public timisorean se va finaliza la sfarsitul lunii iunie 2016, termen de la care pe traseul de aproape 10 kilometri, cuprins intre Uzina de apa si Podul Modos, vor circula nu mai putin de sapte ambarcatiuni, cu o capacitate de 50 de persoane, dupa un program stabilit de regia locala de transport public. Pe traseu exista noua statii de vaporetto, iar transportul va fi gratuit.

Fiecare din cele sapte ambarcatiuni construite de firma Spat Yard Galati a costat aproape un milion de lei, fara TVA, si au fost achizionate in cadrul unui proiect cu finantare europeana pentru reabilitarea si amenajarea malurilor raului Bega.

Vaporasele au lungimea de 12 metri, latimea de 4,9 metri, o punte deschisa si un salon acoperit pentru pasageri, sunt dotate cu instalatii de climatizare, audio, tv si au facilitati pentru persoanele cu mobilitate redusa.

Fiecare ambarcatiune, careia carcotasii i-au aplicat eticheta de “termopan plutitor”, este autorizata de Autoritatea Navala Romana si va fi condusa de o echipj format dintr-un marinar si un motorist.

In acest context, electoral sau mai putin electoral, dar important pentru timisorenii care folosesc transportul public local, nu putem sa spunem decat clasica urare marinareasca “Vant bun la pupa!”… (M.I.)

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

%d bloggers like this: