BREAKING NEWS! Dosarul in care Stana Izbasa, vedeta muzicii populare banatene, a fost condamnata la inchisoare, revine in atentia publica la 12 ani de la prima sentinta    Fratele cantaretului banatean Lucian Dragan a decedat in urma unui accident rutier    Terenul pe care s-a aflat fosta fabrica Modern, unde ar fi trebuit sa se construiasca un centru comercial, vandut de israelienii de la Plaza Centers cu 7,5 milioane de euro    Atentie, soferi! Pasajul Jiul din Timisoara va fi complet inchis pana in data de 10 septembrie    Amenzi in valoare de 5,7 milioane de lei aplicate de politisti in primele zile ale minivacantei de Sfanta Marie    O asistenta in varsta de 46 de ani, de la un spital din Arad, internata in stare grava la Casa Austria din Timisoara, dupa ce s-a aruncat in gol de la etajul IV al blocului in care locuieste

BACALAUREAT! O actrita din Timisoara, in distributia filmului intrat in competitia Festivalului de la Cannes! “Ii dorim ca rolul Sandra sa fie inceputul unei cariere frumoase in film”, spun reprezentantii TNT

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

manovici

In seara zilei de 19 mai, Malina Manovici, actrita colaboratoare a Teatrului National din Timisoara, a pasit pe covorul rosu al celebrului Festival de la Cannes, alaturi de echipa filmului Bacalaureat, semnat de Cristian Mungiu, pelicula intrata in competitie.

Este intotdeauna o bucurie cand un actor „trece rampa”, iese din spatiul particular al scenei de teatru si isi multiplica arta pe ecranul cinematografului. Pentru cei mai multi actori, aceasta experienta este – sau ar trebui sa fie – o poarta deschisa, o sansa de a  accede la un statut si o cariera diferite – cea de actor de film. Interpretarea Malinei Manovici din Bacalaureat deschide actritei un nou drum, in intalnirea cu nume consacrate ale cinematografiei romanesti, cum ar fi Cristian Mungiu, Vlad Ivanov sau Adrian Titieni si, prin prezenta la festivalul de la Cannes, cu numele cele mai rezonante ale cinematografiei mondiale.

„Suntem incantati ca regizorul Cristian Mungiu a pariat pe Malina si ca filmul pe care il semneaza, Bacalaureat, i-a relevat atu-urile interpretative. Ii dorim ca „Sandra” sa fie inceputul unei cariere frumoase in film”, transmit reprezentantii Teatrului National Timisoara.

Festivalul de la Cannes este cel mai mediatizat festival de film din lume. A fost fondat in 1946, iar ceremonia de deschidere si covorul rosu au devenit sinonime cu recunoasterea internationala. In fiecare an, in a doua jumatate a lunii mai, cineasti, actori, regizori, producatori, profesionisti din lumea filmului si mii de jurnalisti se strang pe riviera franceza pentru 12 zile de vizionari de film, intalniri, conferinte de presa, dezbateri etc.

In afara competitiei oficiale, in care filmul Bacalaureat a intrat alaturi de pelicule semnate de regizori cum ar fi Pedro Almodovar, Jim Jarmusch, Paul Verhoeven, dar si Cristi Puiu, au fost create si alte sectiuni, dintre care cea mai cunoscuta este „Un certain regard”.

De asemenea, competitia acorda cele mai ravnite trofee din lumea filmului (alaturi de Oscar): Palme d’Or, Marele Premiu, Premiul pentru cel mai bun film, Premiul pentru cel mai bun regizor, Premiul pentru cel mai bun actor, Premiul pentru cea mai buna actrita, precum si Premiul Juriului.

Trebuie precizat ca actorii romani se afla in compania si in competitie cu vedete recunoscute mondial, dintre care amintim doar cateva nume – Marion Cotillard, Sean Penn, Javier Bardem, Charlize Theron, Keanu Reeves, Isabelle Huppert, Juliette Binoche, Elle Faning, Kristen Stewart etc.

Sambata, 21 mai, publicul din Timisoara va avea ocazia sa o vada pe Malina Manovici in filmul Bacalaureat, care va rula de la ora 20 in sala Filarmonicii „Banatul”, in prezenta actritei si a actorului Adrian Titieni. (M.I.)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

%d bloggers like this: