DOSAR ELECTORAL! Primarul orasului Deta, trimis in judecata pentru conflict de interese! Petru Roman este acuzat ca si-a decontat facturi din bani publici

roman

Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara au finalizat urmarirea penala si au dispus trimiterea in judecata a inculpatului Petru Roman, primar al orasului Deta, pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese in forma continuata.


In rechizitoriul intocmit in cauza, procurorii au retinut faptul ca inculpatul, in calitate de primar al orasului Deta, in perioada 2008-2012, a avizat documentele justificative pentru plata a 50 de facturi de achizitie, in valoare de 27.029, 07 lei, din totalul celor 100 facturi achitate din bugetul Primariei Orasului Deta catre o societate in cadrul careia inculpatul detine calitatea de membru cooperator.

Mai exact, Societatea Cooperativa Consumcoop Deta, unde primarul era membru cooperator, a emis catre Primaria Orașului Deta 100 de facturi in suma totala de 45.543 lei.

De asemenea, firma On Westline SRL, in care primarul era actionar, a asigurat protocolul in cadrul mai multor proiecte finantate din fonduri europene, prin intermediul restaurantului sau. Agentia Nationala de Integritate a stabilit ca On Westline SRL a primit de la Primaria Deta contracte in valoare totala de 28.760 lei.

Rechizitoriul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara a fost trimis Judecatoriei Deta, care se va pronunta cu privire la acuzatia de conflict de interese. (G.I.)

Leave a Reply