DOSAR PENAL! Procurorii DIICOT Mehedinti verifica o noua afacere penala in care a fost implicata firma Confort Timisoara! Suma aflat in joc, peste 5 milioane de euro

diicot_impact

Fostul director general al Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare (RAAN) din Drobeta Turnu Severin, Adrian Catalin Olaru, retinut, sambata, de procurorii DIICOT Mehedinti, sub acuzatia de abuz in serviciu si complicitate la delapidare, a fost pus sub control judiciar de catre Tribunalul Mehedinti.


Aceeasi masura a fost luata de catre instanta de judecata si in cazul fostului directorul economic al RAAN, Gheorghe Dulcea, si a directorului economic al Sucursalei Romag-Termo, Gheorghe Silviu Constantin.

Cei in cauza sunt acuzati de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave si de complicitate la delapidare, infractiuni care au prejudiciat bugetul RAAN cu 23.559.879,16 lei in beneficiul SC Confort Timisoara, firma omului de afaceri Georgica Cornu, condusa la acea vreme de asociatul acestuia, Nicu Lucian Caraiman.

Procurorii DIICOT i-au dus pe cei trei invinuiti la audieri in urma efectuarii, cu o zi mai devreme, a patru perchezitii in judetul Timis, intr-un dosar ce vizeaza destructurarea grupului infractional implicat in semnarea unui contract care prevedea ca, in perioada 2009-2012, la Termocentrala Romag-Termo sa se execute lucrari de punere in functiune a unei instalatii de evacuare “in slam dens”, investitie care nu s-a mai finalizat.

“In conformitate cu dispozitiile din contract, furnizorul (SC Confort Timisoara – n.r.) se obliga sa constituie o garantie de buna executie a contractului in cuantum de 10% din valoarea contractului, prin retineri succesive din plata cuvenita pentru facturile partiale. Garantia se restituia intr-un procent de 70% in termen de 14 zile de la semnarea procesului-verbal de receptie, iar diferenta de 30% la expirarea perioadei de garantie”, precizeaza un comunicat al DIICOT.

Anchetatorii au stabilit ca Adrian Catalin Olaru si Gheorghe Dulcea nu au respectat clauzele contractuale si au dispus plata majoritatii sumelor de bani retinute succesiv drept garantie de buna executie, in total 23.559.879,16 lei, catre SC Confort SA Timisoara, unele plati fiind mascate drept contravaloare factura de executie.

“In contul comunicat de catre SC Confort SA Timisoara, drept cont de virare a garantiei de buna executie, a fost virata doar suma de 2,5 milioane lei in timp ce suma de 23.559.879,16 lei a fost virata in conturile curente ale SC Confort SA Timisoara”, arata DIICOT. (V.E.)

 

Leave a Reply