EXPLOZIV! Fost comisar sef la Penitenciarul Arad, mort in Penitenciarul Timisoara! Detinutul Doru Belezan isi ispasea o condamnare pentru luare de mita

penitenciar1

Fostul sef al Serviciului Siguranta din Penitenciarul Arad, comisarul sef Doru Belezan, a decedat in urma cu cateva zile in Penitenciarul Timisoara, unde-si ispasea o condamnare pentru luare de mita.


Barbatul suferea de cancer, iar schimbarea statutului de ofiter in cel de detinut, incarcerarea dupa gratii, pare sa-i fi grabit sfarsitul. Doru Belezan a fost coleg de celula cu agentul de politie Ovidiu Gitan, de la Sectia 1 Politie Timisoara, trimis in judecata si condamnat in dosarul sex cu minore.

“Am fost colegi de camera cu Doru Belezan la Penitenciarul Timisoara si pot sa spun ca toate problemele din ultima perioada i-au grabit sfarsitul. Era foarte afectat de ceea ce i s-a intamplat, mai cu seama ca in acest dosar, tot la inchisoare, dar cu suspendare, fusese condamnata si sotia lui”, ne-a dezvaluit agentul de politie.

Reamintim ca Doru Belezan a fost retinut in iulie 2014, alaturi de sotia sa, agent sef  Mariana Belezan, dupa ce au fost denuntat de mama unui detinut ca i-a pretins 2.000 de euro pentru a-i permite fiului sau sa iasa la munca.

“Inculpatul Belezan Doru Mihai, comisar sef de penitenciare, imputernicit sef serviciu siguranta in cadrul Penitenciarului Arad, a pretins de la martora denuntatoare suma de 2.000 de euro, pentru a aviza favorabil si a interveni asupra membrilor comisiei din cadrul Penitenciarului Arad, care hotaraste cu privire la acordarea dreptului de munca al detinutilor, in vederea acordarii dreptului la munca fiului martorei denuntatoare, incarcerat in Penitenciarul Arad. Inculpata Belezan Rodica Mariana, agent sef in cadrul Penitenciarului Arad, a pretins de la martora denuntatoare suma de 2.000 de euro, sustinand ca are influenta asupra membrilor comisiei din cadrul Penitenciarului Arad, care hotaraste cu privire la acordarea dreptului de munca detinutilor, pentru a-i acorda fiului martorei denuntatoare, incarcerat in Penitenciarul Arad, dreptul de munca”, au precizat procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara.

In luna mai, 2015, Tribunalul Arad a hotarat condamnarea lui Doru Belezan la 3 ani de inchisoare, pentru trafic de influenta si luare de mita, in timp ce sotia sa, Mariana Belezan, a primit 2 ani de inchisoare, cu suspendare, si 80 de zile de lucru in folosul comunitatii. Judecatorii Curtii de Apel au mentinut sentinta instantei de fond.

Acest incident a fost tratat cu toata discretia si deferenta de catre reprezentantii Penitenciarului Timisoara, in conditiile in care, ofiter sau detinut, Doru Belezan a lucrat peste 25 de ani in sistem. (G.I.)

 

Leave a Reply