INTERVIU! Liderul PRM Timis ii ataca pe principalii candidati la sefia Consiliului Judetean! „Sa dea in scris ca raman la Timisoara pe intreaga durata a mandatului si ca vor refuza eventuale fotolii la Bucuresti!”

Trif_PRM

Alegerile locale din acest an nu l-au mai scos la rampa, ca si in urma cu patru ani, pe singurul candidat la Primaria Timisoara care a folosit ca arma electorala atacul la persoana. Liderul PRM Timis, Grigore Trif, avea si o explicatie pentru atacarea adversarilor din cursa pentru fotoliul de primar. „Ma voi baza pe atacuri la persoana pentru ca, in primul rand, persoanele au gresit in exercitarea demnitatilor publice dobandite in urma alegerilor si ar fi bine sa fie atentionate sa nu o mai faca”, spunea candidatul nationalistilor locali la prima conferinta de presa din timpul campaniei electorale din 2012.


De aceasta data, participarea PRM la alegerile locale din Timis este destul de anosta, cu doar cativa candidati pe la primarii si consilii locale, iar impetuosul Grigore Trif pare sa-si mai fi temperat ambitia de a prelua puterea locala. Pentru a afla cauzele acestei absente de culoare din caravana alegerilor locale, pornita la drum in urma cu cateva zile, am decis sa ne expunem unui atac la persoana din partea liderului PRM Timis.

– Domnule Grigore Trif, de ce ati renuntat sa mai candidati la fotoliul de primar al Timisoarei?

–  Nu am mai candidat pentru Primaria Timisoara pentru ca nu am vrut sa mai intorc si celalalt obraz! Dupa scorul electoral din 2012, cand am fost sanctionat de alegatori pentru propunerile indraznete din platforma program, nu mai am tupeul sa vin in fata electoratului, indiferent cu ce proiecte!

– Desigur, in afara acestui motiv inspirat din invataturile biblice, probabil ca exista si alte cauze… Ati reusit sa adunati semnaturile necesare inscrierii in cursa electorala?

– Legea electorala 115/2015 este una a legalizarii prostitutiei politice, de fapt – inaintea legalizarii prostitutiei adevarate -, ceea ce arata ca prostitutia politica este una mai prezenta in viata publica. Libertatea privind incropirea tuturor aliantelor posibile, chiar la nivel de comune, demonstreaza ceea ce spun eu. Ma intreb de ce nu se pot face aliante si la nivel de bloc, deoarece am la scara A un bogatan rosu care este foarte dornic de campanie, iar la intrare are tabloul lui Jimmy Hoffa, sindicalistul miliardar. In schimb, la scara B exista o blonda planturoasa, darnica cu toata lumea in aceasta campanie… Este o dilema, nu?

–  Haideti sa revenim la un registru mai serios…

– Revenind la un registru serios, ma intreb de ce au fost necesare listele de sustinatori, in proportie de 80 la suta provenind din arhivele partidelor, daca un partid se poate infiinta cu doar trei sustinatori? Adica, ne-au dat televizorul, dar fara telecomanda… De ce exista partide, nu ca sa participe la alegeri? De ce am sustinut patru ani de zile cheltuielile cu functionarea unui partid si a unui sediu, iar acum trebuie sa aduni tot atatea semnaturi cat un independent?

– Daca ati fi intr-o dezbatere electorala cu principalii candidati la Consiliul Judetean Timis, cum ar suna atacurile la persoana atat de clamate in urma cu patru ani?

–  In ceea ce priveste Consiliul Judetean, regulile sunt schimbate in cadrul aceluiasi tur de alegeri, adica primari uninominal! Vreau sa pun o intrebare principalilor favoriti, Sorin Grindeanu – PSD si Alin Popoviciu – PNL: daca pot sa dea in scris ca, odata ajunsi in scaunul de presedinte, oricare dintre ei, vor ramane la Timisoara pe intreaga durata a mandatului, refuzand cu demnitate eventuale fotolii la Bucuresti. Nu de alta, dar in materie de Grindeanu avem mari dubii, mai ales gandindu-ma la inaintasii celebri Trandafir Cocarla si Ilie Sarbu, grabnici parasitori de Banat, odata ce au gustat apa de Dambovita…

– Pe Alin Popoviciu l-ati intreba despre pretinsul dosar de la DNA?

– Nu, pe Alin Popoviciu, bihorean de origine, l-am simtit in largul lui pe la posturile TV din Bucuresti si, mai ales, in camarila Elenei de Plescoi. Totusi, ar mai fi o intrebare pentru cei doi candidati, dar si pentru toti presedintii de partide inscrisi in cursa pentru Primaria Timisoara si Consiliul Judetean Timis: sunt dispusi sa declare sus si tare ca isi asuma in totalitate listele de sustinatori? Sunt de acord sa ofere copii dupa acele liste, iar  presa sa faca verificari prin sondaj? (Gh. Ilas)

Sursa foto: deBanat.ro

Leave a Reply