RECHIZITORIU! Avocat din Baroul Timis trimis in judecata pentru inselaciune! „Am cumparat niste chitante care atestau plata unor taxe de timbru!”, se apara tanarul avocat

gociu1

Procurorii din cadrul Parchetului de pe  langa Curtea de Apel Timisoara  au finalizat urmarirea penala si au dispus trimiterea in judecata a inculpatului Adrian Gociu, avocat in cadrul Baroului Timis, pentru savarsirea infractiunii de inselaciune in forma continuata (3 acte materiale, din care unul in forma consumata si doua in forma tentativei). In rechizitoriul intocmit in cauza, procurorii au retinut urmatoarea situatie de fapt:


In perioada februarie 2013 – august 2014, inculpatul Gociu Adrian, avocat in cadrul Baroului Timis, in baza aceleiasi rezolutii infractionale, a depus in trei  dosare inregistrate pe rolul instantelor din circumscriptia Curtii de Apel Timisoara mai multe chitante ce atestau plata taxelor de timbru, sustrase din alte dosare deja solutionate, cu scopul de a induce in eroare  instanta cu privire la achitarea taxelor de timbru.

Intr-unul dintre dosare, care a parcurs faza de judecata in fond si in apel, chitantele depuse de inculpat au fost in cuantum de 1000 de lei, instanta fiind indusa in eroare in ceea ce priveste plata taxei de timbru in aceasta cauza. Cu privire la aceasta suma persoana vatamata, Directia Fiscala a Municipiului Timisoara, s-a constituit parte civila in procesul penal cu suma de 550 lei  reprezentata de procentul de 55 % din cuantumul taxei de 1000 lei care se face venit la bugetul local.

In celelalte doua dosare in care inculpatul a depus chitante ce atestau plata taxelor de timbru, sustrase din alte dosare deja solutionate, faptele sunt in forma tentativei, cuantumul sumelor reprezentand taxele de timbru este de   11.655,78 lei si respectiv 312 lei. „Am cumparat niste chitante care atestau plata unor taxe de timbru, dar in Romania asa e, daca cumperi o masina furata, esti cercetat pentru furt. Domnul procuror Ghimes nu mi-a dat nicio sansa, am fost vinovat de la inceput! Voi spune mai multe dupa proces, cred ca cineva a dorit sa-mi faca rau si a reusit”, a comentat Adrian Gociu contextul anchetei penale si a trimiterii sale in judecata.

Dosarul a fost trimis, spre competenta solutionare, Curtii de Apel Timisoara. (G.I.)

 

Leave a Reply