STUPEFIANT! O tentativa de rafinare a drogurilor intr-o gospodarie din Timis a declansat o explozie violenta! Procurorii DIICOT au deschis o ancheta

incendiu_tomnatic

Mai multe persoane au fost aduse, miercuri dimineata, la DIICOT Timisoara, pentru audieri, in urma exploziei produse, marti dupa-amiaza, intr-o casa din localitatea Tomnatic.


Deflagratia a fost urmata de un incendiu violent, care a cuprins intreg imobilul, in timpul caruia patru persoane au suferit arsuri extrem de grave.

Alte sase persoane, printre care si doi copii, au scapat ca prin minune, fiind evacuate la timp de pompierii de la ISU Banat.

Adusi la Timisoara cu mai multe autospeciale, dar si cu elicopterul SMURD, ranitii au fost trimisi de urgenta la Bucuresti, cu un avion militar dotat pentru misiuni medicale, pentru a primi ingrijiri de specialitate la Spitalul de Arsi.

Intr-o prima faza, pompierii au stabilit ca incendiul ar fi fost cauzat de explozia unui televizor, alimentat cu un prelungitor improvizat, insa ulterior criminalistii din cadrul IPJ Timis au descoperit ca, de fapt, explozia ar fi survenit in timpul unui experiment cu ulei de cannabis.

Acest “diagnostic” a fost alimentat si de faptul ca unul dintre tinerii raniti in incendiu, cu arsuri de peste 60 la suta pe suprafata corpului, era cercetat intr-un dosar de trafic de droguri.

In acest context, miercuri dimineata, procurorii DIICOT au chemat la audieri mai multe persoane, ancheta fiind extinsa si asupra ranitilor, pentru a stabili cu exactitate ce operatiuni de rafinare a drogurilor au dus la explozia soldata cu mai multe victime. (G.I.)

 

Leave a Reply