INTERVIU! Manuel Farca, candidat la Primaria Sannicolau Mare din partea PSD: „E necesara construirea de blocuri pentru tineri!” (P)

Manuel-Farca1

Manuel Farca, nascut si crescut in cel mai vestic oras al tarii, este candidatul din partea PSD-ului pentru Primaria Sannicolau Mare. Coincidenta face ca ziua de nastere a acestuia sa fie exact in data de 6 decembrie, atunci cand este sarbatorit Sfantul Nicolae, care este considerat drept protectorul orasului Sannicolau Mare, fiind si pe stema orasului. Fostul viceprimar din perioada 2008 – 2012 a fost de acord sa ne raspunda la cateva intrebari legate de campania electorala si de candidatura sa pentru primaria orasului de pe Aranca.


Reporter: – Suntem in pragul alegerilor electorale. Cu ce program veniti in fata oamenilor din Sannicolau Mare? Ce propuneti?

Manuel Farca: Sunt promisiuni electorale pertinente. Multe lucruri care se puteau realiza de catre actualul primar in cei 8 ani, dar nu s-au facut, lucruri de care oamenii au nevoie. Un strand reabilitat, putem vedea exemplul Lovrinului, incomparabil cu Sannicolau Mare, o comuna care a reusit sa faca asta pentru cetatenii ei. O cresa, fiind si una dintre promisiunile lui Danut Groza, de care nu s-a tinut. Centrul orasului nu a mai fost reabilitat de peste 30 de ani si cred ca e cazul sa se reabiliteze acel centru pietonal. E necesara si construirea de blocuri pentru tineri. Din pacate, avem un bloc ANL cu care nu se intampla nimic, in ciuda faptului ca exista sute de cereri.

– Excluzand lucrurile mentionate anterior, care credeti ca sunt nevoile sanmiclosenilor?

M.F: Sunt foarte multe strazi pe care nu exista gaz si canalizare. Una dintre promisiuni este extinderea retelei de gaz, dar si retelei de canalizare sau inlocuirea coloanei de apa pe multe strazi unde nu s-a facut, dar se putea face. In schimb, cred ca tinerii au foarte multe nevoi, fiind neglijati in totalitate in 8 ani de zile.

 – Atunci, ce solutii aveti pentru ca tinerii sa nu se mai simta nemultumiti?

M.F: Cum am mai spus, trebuie sa infiintam o cresa. Exista pana si la Cenad. Mamicile sunt platite doar doi ani de zile ca sa stea cu copiii, iar micutii sunt primiti la gradinita doar de la 3 ani. Un strand, care este si pentru tineri, dar nu numai. Construirea de locuinte, acordarea de terenuri cu titlul gratuit pentru tineri. Printre lucrurile cele mai importante se numara amenajarea Parcului Mare, ca Parc al Tineretului: cu piste de role, skateboard, terenuri de minifotbal, de volei, baschet, cu toate utilitatile.

– Ce parere aveti despre administratia condusa de Danut Groza? Despre lipsa de transparenta si modul de conducere autoritar?

M.F: Acesta a fost si unul dintre motivele pentru care am fost inlaturat din functia de viceprimar in 2012, pentru ca nu am fost de acord cu modul acesta de a conduce, cu stilul de administratie. Transparenta nu exista sub nicio forma, primaria e politizata suta la suta, la fel ca Asociatia Seniorilor Sanmicloseni sau cea a pescarilor, controlate de primar. Sportul e politizat. Institutiile de invatamant incearca sa le politizeze, dar in ultima perioada nu a mai reusit.

– Sa presupunem ca veti ajunge primar. Cum credeti ca va arata Sannicolau Mare dupa 4 ani de mandat?

M.F: E un lucru greu de spus la ora actuala, pentru ca nu stii ce probleme poti gasi in primarie. Mai intai trebuie sa vedem ce gasim acolo. Stiu ca primaria a facut un credit, nu stiu cat mai este de platit din el. E foarte mult de lucru, dar cu siguranta promisiunile vor fi respectate. Cred ca astazi, cel putin in zona centrala, Sannicolau Mare e ca o baba vopsita. Am umplut de flori peste tot ca sa nu se vada defectele reale. Din pacate, din bugetul local, cu exceptia florilor si chefurilor, nu s-au facut prea multe. Marile investitii din ultimii 8 ani au fost cele din fonduri europene.

– Care este atuul d-voastra?

M.F: Mai ales ca am fost tot timpul aproape de oameni. Cred ca sunt si modest. Am ascultat parerile oamenilor, nu doar m-am facut ca ii aud. Sunt un om de echipa. Echipa de consilieri a fost unul dintre obiectivele mele ca sa imi fac o echipa din oameni noi, cu pregatire profesionala, care nu au mai facut parte din politica locala. Sunt mandru cu oamenii care-mi sunt alaturi.

 – Ce rezultate credeti ca veti avea pe data de 5 iunie?

M.F: Vom vedea in ziua alegerilor. (D.O.)

Leave a Reply