SANTAJ DE PRESA! Jurnalist trimis in judecata de procurorii DNA, dupa ce a santajat un candidat la alegerile locale! A fost prins in flagrant cand primea suma de 2.300 de euro

_julien

Un jurnalist a fost trimis in judecata, sub control judiciar, de procurorii DNA, fiind acuzat de santajarea unui candidat la primaria unei comune muresene. Julien Tanasa a fost denuntat chiar de catre candidatul pe care a incercat sa il santajeze, el fiind prins in flagrant cand primea banii pretinsi de la acesta, arata Directia Nationala Anticoruptie.


Conform rechizitoriului intocmit de procurori, in cursul lunii martie 2016, unui viitor candidat la primaria unei comune din judetul Mures i s-a propus, printr-un intermediar, ajutorul unui jurnalist pentru a castiga alegerile locale din anul in curs, lucru cu care viitorul candidat a fost de acord.

Astfel, la data de 24 martie 2016, intr-un restaurant din Ludus, denuntatorul s-a intalnit cu inculpatul Tanasa Julien pe care l-a recunoscut ca fiind acelasi jurnalist care, in urma cu 4 ani, l-a denigrat in publicatia sa, avantajandu-l si favorizandu-l pe contracandidat sa castige acele alegeri. Inculpatul i-a dat de inteles ca, pentru ajutorul dat atunci contracandidatului ar fi primit bani, insa nu a precizat ce suma primise de la persoana respectiva.

In acelasi context, pentru a-i face acelasi serviciu, inculpatul Tanasa Julien i-a cerut denuntatorului suma totala de 3.500 euro, asigurandu-l totodata ca va castiga fara dubiu alegerile cu ajutorul actiunilor sale pe care le va indrepta impotriva celui pe care-l ajutase sa devina primar in urma cu 4 ani.

In continuare, inculpatul Tanasa Julien i-a mai spus denuntatorului ca, in urma cu 4 ani, procedase in aceeasi maniera si cu alti candidati la functiile de primar din alte trei comune.

Ulterior, la inceputul lunii aprilie 2016, jurnalistul i-a transmis denuntatorului ca, in cazul in care nu ii va aduce suma de bani, redusa in urma negocierilor la 2.500 euro, va stabili o intelegere cu contracandidatul sau si va avea grija din nou ca acesta sa castige alegerile locale. De asemenea, denuntatorul urma sa fie denigrat din nou in publicatia electorala ce urma a fi difuzata in comuna respectiva, prin prezentarea unor fapte neadevarate, ori a unora adevarate, dar cu caracter compromitator.

La data de 11 aprilie 2016, in conditiile stabilite la intalnirile anterioare, denuntatorul i-a remis inculpatului Tanasa Julien suma de 2.300 euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mures, cu propunerea de a se mentine masura preventiva dispusa in cauza. (V.E.)

Leave a Reply