CONTROL JUDICIAR! Milionarul Waari Ghessan va fi cercetat in stare de libertate! Decizia procurorilor DIICOT, posibil influentata de faptul ca fratele evazionistului ar fi ministru in guvernul Siriei

waari

Ridicat de mascati si dus la sediul DIICOT Timisoara, omul de afaceri sirian Waari Ghessan a colaborat cu procurorii si a reusit sa-i convinga sa-l cerceteze in stare de libertate.


Dupa o noapte petrecuta in arestul IPJ Timis, ca urmare a ordonantei de retinere pentru 24 de ore, printul sucurilor Tios, Waari Ghessan, a fost lasat sa plece la vila sa din Ghiroda, insotit de Oana Cornu, fosta sotie a milionarului Georgica Cornu.

Procurorul de caz, Mihai Sandor, de la DIICOT Timisoara, nu a riscat lasarea in libertate deplina a omului de afaceri sirian si a decis, totusi, punerea sa sub control judiciar.

Aceasta masura preventiva, destul de rar intalnita in cazul unor infractiuni cu “tunuri” de peste 3,5 milioane de euro, este posibil sa fi fost influentata de recuperarea integrala a prejudiciului, fiind stiut ca Waari Ghessan este un om de afaceri bogat si are de unde sa acopere aceasta paguba, sau procurorii DIICOT au aflat un secret important din anturajul  afaceristului.

Dupa cum dezvaluie unele surse de incredere, fratele lui Waari Ghessan este ministru in guvernul sirian condus de presedintele Bashar al-Assad, fiind titularul portofoliului de la Tehnologia Informatiilor.

Reamintim ca anchetatorii il suspecteaza pe Waari Ghessan ca ar fi capul unei retele care, intre anii 2010 – 2015, a reusit sa dea un tun de peste 3,5 milioane de euro statului roman. Omul de afaceri sirian nu ar fi declarat venituri importante obtinute din vanzari si ar fi introdus in contabilitate facturi privind operatiuni fictive desfasurate cu alte firme conduse de neamuri si apropiati, cu sediile in Bihor, Dolj si Mehedinti. (V.E.)

Leave a Reply