PROTEST! Comisarii de la Protectia Consumatorului Timis acuza salariile extrem de mici in comparatie cu ale altor functionari publici! Actiunea spontana de protest a durat o ora si s-a aliniat revoltelor din toata tara

protest

Comisarii de la Protectia Consumatorului Timis s-au solidarizat cu colegii lor din Brasov si, astazi, intre orele 12 si 13, au initiat o actiune spontana de protest pentru a atrage atentia asupra salariilor extrem de mici in comparatie cu salariile altor functionari publici.


„Nu este vorba despre greva, ci dorim sa atragem atentia inacceptabil de mici a functionarilor publici din cadrul institutiei si a disconcordantelor extrem de mari care exista pe plan salarial intre acestia si ceilalti functionari publici cu atributii similare”, ne-a declarat un participant la protest, comisar in cadrul Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorului din Regiunea Vest.

Nemultumirea functionarilor publici vine in contextul in care „in aceste zile se ia in discutie o eventuala aliniere a salariilor functionarilor publici din cadrul ANPC cu cele ale functionarilor publici din alte institutii cu atributii similare, lucru care a creat de-a lungul timpului o ampla nemultumire”, dupa cum se mentioneaza intr-un comunicat adresat presei.

Spre exemplu, un jurist din cadrul OPC are un salariu in mana de 980 de lei, un comisar de teren castiga 1.200 – 1.300 de lei, in timp ce un inspector de la Directia Sanitara Veterinara ar castiga 4.000 – 4.500 de lei. Pe parcursul protestului, nu a fost consemnat niciun fel de incident. (M.I.)

 

 

Leave a Reply