BREAKING NEWS! Parchetul Militar din Timisoara a preluat dosarul politistilor si jandarmilor acuzati ca au batut si bagat in spital doi tineri    O familie din Satu Mare - sot, sotie si soacra - a fost ucisa in propria casa; barbatul dadea bani cu camata si se presupune ca ucigasul ar fi un debitor    Un student de la Agronomie, batut de un coleg de camin cu un box metalic    Sistemul de trafic management implementat pe strazile Timisoarei, la un pas de colaps, dupa ce CL nu a aprobat bugetul pentru mentenanta    Un student din Maroc a simulat un accident pe o trecere de pietoni din Timisoara pentru a face rost de bani sa plece acasa    Cel putin 155 de morti si 120 de raniti intr-un atac terorist cu bomba la o moschee din Peninsula Sinai, in Egipt

SEXGATE! Directorul din Timisoara acuzat de hartuire sexuala, scos “basma curata” de catre procuroare! “Daca dosarul era la DNA, se putea ajunge chiar si la arestarea suspectului”, considera avocatul victimei

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Director-Executiv-Manolache-Gheorghe

Final cu happy-end pentru fostul director al Agentiei Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala Timis (AJPIS), Gheorghe Manolache, in telenovela penala in care o subalterna l-a acuzat de hartuire sexuala, abuz in serviciu si santaj.

Judecatoria Timisoara a respins, in urma cu cateva zile, plangerea formulata de “victima” Rodica Udila, fost consilier juridic in cadrul institutiei, impotriva ordonantei de clasare a dosarului dispusa de Parchet si a obligat-o la plata a 2.000 de lei cu titlu de cheltuieli de judecata. Cu alte cuvinte, femeia a ramas si cu frustrarea hartuirii nedovedite, si cu banii luati.

Decizia Judecatoriei Timisoara vine la aproape un an dupa ce procurorul de caz, Diana Nicoleta Gitan, a decis clasarea dosarului, insa aceasta solutie a fost infirmata de prim-procurorul Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, Irina Claudia Chivu, care a dispus continuarea anchetei.

Dupa alte cateva luni in care s-au mai administrat probe, in februarie 2016, dosarul a fost iarasi clasat, iar de aceasta data solutia a fost impartasita si de sefa parchetului local.

Ordonanta de clasare a fost atacata in instanta de judecata, insa, conform Hotararii 1548/02.06.2016, fara niciun fel de succes. De aceasta data, hotararile procurorilor si judecatorilor sunt definitive. “Realitate este ca aceasta doamna il stresa pe el. Totul a inceput când a vazut ca nu primeste functii, exista in acest sens si un mesaj din partea tatalui ei catre director. Sa o ajute pe fica-sa sa le priasca si lor sarbatorile. Hartuita i-a trimis mai multe mailuri ciudate, care au fost interceptate de nevasta lui Manolache. Nevasta stia de legatura lor si a atentionat-o sa-i lase barbatul in pace. A fost penibil; jurista i-a spus nevestei lui Manolache ce bun barbat are”, a declarat avocata fostului director, Carmen Obarsanu.

La randul sau, avocatul Florin Kovacs spune ca, daca acest dosar ar fi fost instrumentat de DNA, se putea ajunge chiar si la arestarea preventiva a suspectului. “Doamna procuror Diana Nicoleta Gitan considera ca fapta a existat, dar nu a fost savarsita cu vinovatia prevazuta de lege. Avem o inregistrare audio pe care nu a valorificat-o in niciun mod. La Iasi, intr-o cauza similara, un profesor a fost arestat preventiv. Stiti de ce? Pentru ca acolo a fost DNA. In afara de DNA, unitatile de parchet locale sunt populate numai de incompetenti”, a protestat avocatul.

Pe caseta depusa la dosar se poate deslusi obsesia directorului pentru consiliera juridica, iar avansurile sexuale sunt atat de explicite, incat nici nu mai trebuie dovedite. Probabil au fost considerate declaratii de dragoste… “Si vezi ca asta ti-am spus, ca am niste sentimente pentru tine, si imi doresc, ti-am spus ca sunt obsedat de tine! Te vreau, te vreau, te doresc… Ce doresc eu si ce vreau eu si ce simt eu… cu forta, nu… cu forta niciodata n-am sa-ti fac asta… ca nu suntem de la… Puteam sa te abuzez, ca… nu-mi sta bine, ca eu nu sunt omul sa faca abuz! Ma sperii, sincer, la ce aud ca-mi spui… Eh, te sperii! Pai, ce te sperii? Parca n-ai mai auzit de fu…t, n-ai mai auzit, n-ai, cum sa zic, nu te-ai fi fu…t niciodata, nu ai fi facut-o niciodata!”. (G.I.)

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

%d bloggers like this: