PERCHEZITII! Procurorii DIICOT si mascatii au descins la domiciliile unor hoti specializati pe utilaje agricole! Masinile erau furate din Franta si vandute la jumatate de pret in Romania

mascati_utilaje

Procurori de la DIICOT Timisoara si a politisti de la Crima Organizata au organizat, in aceasta dimineata, o operatiune in forta impotriva unei grupari specializate in furtul si vanzarea de utilaje agricole si masini industriale de mare tonaj.


Este vorba despre descinderi si perchezitii domiciliare in nu mai putin de 30 de locuinte si depozite de pe raza judetelor Timis, Caras-Severin, Arad, Bihor, Hunedoara si Prahova.

Suspectii sunt acuzati ca, incepand cu 2013, au sustras – din mai multe reprezentante situate pe teritoriul Frantei – utilaje agricole si vehicule industriale, pe care ulterior le-au transportat in  Romania, cu documente false, si le-au comercializat la jumatate de pret.

In prealabil, pentru a nu fi recunoscute ca fac parte din lotul unor utilaje furate, date in urmarire, li se stergeau seriile.

Nu mai putin de 17 suspecti vor fi ridicati si adusi la DIICOT Timisoara, la audieri urmand sa participe si un procuror din Franta, in conditiile in care acest dosar va fi rezolutionat in strainatate.  Prejudiciul estimat in acest dosar este de peste 1 milion de euro, insa anchetatorii vor incerca sa recupereze si marfa furata.

In ultimii ani, retelele infractionale de romani au mai comis furturi de utilaje in Italia si Belgia, ulterior acestea fiind aduse in Romania si valorificate la preturi derizorii. (V.E.)

Leave a Reply