CALUGAR PENAL! Fost staret de manastire, condamnat la inchisoare pentru tentativa la transmiterea de SIDA! Acesta a fost exclus din monahism, dupa ce a organizat false slujbe de exorcizare

calugar Sima

Un calugar exclus din monahism a fost condamnt definitiv la 2 ani si jumatate de inchisoare, cu suspendare, dupa ce a intretinut relatii sexuale cu un alt barbat fara sa-i spuna ca are HIV/SIDA.


Curtea de Apel Bucuresti a hotarat definitiv sa mentina decizia Tribunalului Bucuresti prin care fostul calugar Nicolae Sima a fost condamnat la 2 ani si jumatate de inchisoare, cu suspendare, pentru tentativa la transmiterea sindromului imunodeficitar dobandit SIDA.

Dosarul a fost deschis la finalul anului 2015, dupa ce, potrivit anchetatorilor, in noaptea de 7 spre 8 noiembrie 2015, Nicolae Sima, persoana infectata cu HIV/SIDA in stadiul C3-SIDA, a intretinut relatii sexuale neprotejate cu un barbat, intr-un apartament din Sectorul 1 al Capitalei, fara sa-i spuna ca este bolnav “creandu-se astfel riscul transmiterii sindromului imunodeficitar dobandit – SIDA”.

“Inculpatul Sima Nicolae cunostea din anul 2012 ca este infectat cu virusul HIV, din data de 07.08.2012 aflandu-se in evidenta Spitalului de Boli Infectioase Constanta ca persoana infectata HIV/SIDA, stadiul C3-SIDA”, anuntau procurorii de la Parchetul Capitalei, in decembrie 2015, cand a fost deschis dosarul.

Conform unor surse judiciare, Sima a fost injunghiat, in noaptea de 7 noiembrie, de barbatul cu care a intretinut relatii sexuale. Procurorii au demarat o ancheta pentru tentativa de omor si astfel au aflat si ca fostul calugar a intretinut relatii sexuale cu persoana care l-a agresat, fara sa-i spuna ca este bolnav. Ulterior, agresorul a fost arestat pentru tentativa de omor.

Nicolae Sima a fost cercetat de politisti, in 2012, dupa ce ar fi platit doi adolescenti, de 14 ani si 17 ani, sa intretina relatii sexuale cu el.

Potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei Tomisului, din 26 ianuarie 2012, Nicolae Sima a fost staret al Manastirii cu hramul “Adormirea Maicii Domnului” si “Sfintii Ierarhi Nicolae si Bretanion” din localitatea 23 August, in perioada 1 septembrie 2006 – 2 septembrie 2008, avand numele de calugarie – Macarie.

Conform sursei citate, barbatul a fost exclus insa din monahism, in noiembrie 2008, pentru mai multe capete de acuzare, printre care neascultarea fata de autoritatile bisericesti superioare, administrarea cu rea-vointa si in mod fraudulos a bunurilor manastirii si fals si uz de fals in scopul escrocarii bunei credinte ale inchinatorilor si pelerinilor dupa ce declarase o icoana a manastirii ca fiind facatoare de minuni.

Reprezentantii Arhiepiscopiei Tomisului mai declarau, in urma cu patru ani, ca Sima le prezenta credinciosilor o serie de asa-zise moaste a unor sfinti, pe care le-ar fi adus de la Kiev, dar pe care nu le-a putut proba niciodata. De asemenea, fostul calugar Macarie ar fi organizat si unele false slujbe de exorcizare, “cu sprijinul unor acoliti, care se dadeau a fi posedati de diavol, cu scopul de a-i induce in eroare pe oamenii de bunacredinta”. (V.E.)

 

 

Leave a Reply