LUARE DE MITA! Un medic spagar de la Spitalul Judetean Timisoara, trimis in judecata pentru luare de mita! Desi a incasat 600 de euro pentru operatie, pacientul a decedat la scurt timp

iconia

Un medic ortoped de la Spitalul Judetean din Timisoara a fost trimis in judecata de procurori pentru luare de mita. Iconia Borza i-a cerut unei pensionare 600 de euro spaga, pentru a-i pune o proteza de sold.


Conferentiarul universitar Iconia Ecaterina Borza (65 de ani) a incasat mita ceruta dupa interventia chirurgicala, insa pacienta a decedat la scurt timp dupa operatie.

Sotul victimei, care o inregistrase pe doctorita cand aceasta ii cere 600 de euro pentru interventie, a reclamat-o la politie, iar acum procurori din cadrul Parchetului de pe langaTribunalul Timis au dispus trimiterea in judecata a inculpatei. ”Inculpata, in cursul lunii septembrie 2014, in calitate de medic ortoped, a pretins si, ulterior primit, dupaefectuarea unei interventii chirurgicale asupra unui pacient, suma de 600 de euro, de la martorul denuntator D.V., in legatura cu indeplinirea indatoririlor de serviciu”, se mentioneaza in comunicatul Parchetului.

Faptele s-au petrecut in septembrie 2014, la trei ani de cand medicul ortoped fusese implicat intr-un alt scandal care a tinut prima pagina a ziarelor. Femeia a fost prinsa furand doua batoane de salam uscat in valoare de 31,98 lei. Ea a fost surprinsa de camerele de luat vederi si s-a ales cu dosar penal. Ba mai mult, patronul magazinului i-a pus apoi fotografia in geam, ca sa o dea ca exemplu altor indivizi care se incumeta sa fure.

Potrivit apropiatilor, femeia, care era sef de sectie la Spitalul Judetean de Urgenta din Timisoara si conferentiar la facultatea de medicina din oras, ar fi suferit de o depresie si din acest motiv a recurs la gestul infractional. (M.I.)

One thought on “LUARE DE MITA! Un medic spagar de la Spitalul Judetean Timisoara, trimis in judecata pentru luare de mita! Desi a incasat 600 de euro pentru operatie, pacientul a decedat la scurt timp

  1. Mdaaa…Vermesan cerea 1000 prin 2008 si tot el refuza operația dacă spaga era prea mică…

Leave a Reply