SOC FINAL! Fratele lui Traian Basescu, 4 ani de inchisoare cu executare! Mircea Basescu este acuzat ca a primit bani de la rudele interlopului Bercea Mondialu

mircea basescu

Mircea Basescu a fost condamnat, joi, la patru ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta, in dosarul in care a fost acuzat ca ar fi primit 600.000 de euro mita de la familia lui Sandu Anghel, decizia Curtii de Apel Constanta fiind definitiva.


Mircea Basescu primise patru ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta si in prima instanta.

Si in cazul lui Marian Capatana s-a pastrat condamnarea data in prima instanta, de 3 ani de inchisoare cu executare, pentru complicitate la trafic de influenta.

Mircea Basescu si Marian Capatana au fost trimisi in judecata in iunie 2014 de catre procurorii DNA, pentru trafic de influenta si respectiv complicitate la trafic de influenta, iar in luna noiembrie a aceluiasi an a inceput derularea procesului. 

Potrivit DNA, in perioada 20 februarie 2011 – 22 februarie 2012, Mircea Basescu a primit suma de 250.000 de euro de la un denuntator (Florin Anghel), prin intermediul inculpatului Marian Capatana, in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa magistratii investiti cu solutionarea cauzei referitoare la infractiunea savarsita de tatal acestuia (Sandu Anghel), precum si a altor cereri incidente in respectiva cauza, in scopul de a obtine o hotarare favorabila, fie condamnarea la o pedeapsa mai mica, fie punerea in libertate. „Eu nu am primit niciun ban din cei 600.000 de euro primiti de catre Capatana Marian. Privitor la discutia transcrisa in dosar, in care se mentioneaza ca aş fi primit de la Capatana suma de 250.000 de euro, precizez ca era vorba despre banii pe care Capatana ii adusese in vederea restituirii catre familia Anghel”, a declarat Mircea Basescu cu ocazia audierilor de la instanta de fond.

Mai mult, cand a fost arestat, Marian Capatana a declarat in fata instantei Tribunalului Bucuresti ca banii i-ar fi imprumutat el si ca fratele fostului presedinte nu este implicat. „In vara anului 2011, eu am imprumutat de la Anghel Florin (n.r. – fiul lui Bercea), in doua tranşe, sumele de 250.000 euro şi respectiv 350.000 euro. Acest imprumut nu a avut nicio legatura cu domnul Basescu Mircea, care nu trebuia sa primeasca nimic din suma imprumutata. Banii imi erau necesari ca sa cumpar utilaje si licente de la Aversa S.A. pentru a continua pe baza unei colaborari cu domnul Basescu Mircea, productia”. De remarcat ca acest scandal a survenit la cativa ani dupa ce Mircea Basescu l-a botezat pe unul dintre nepotii interlopului Bercea Mondialu. (V.E.)

Leave a Reply