CAPTURA DE DROGURI! Procurorii DIICOT au interceptat un transport de droguri in valoare de 700.000 de euro! Marfa importata din Tanzania fost declarata ca fiind frunze de hena, utilizate in industria cosmetica

khat-2015

Procurorii DIICOT au capturat 350 de kilograme de frunze khat, droguri de mare risc, care au fost  declarate la intrarea in Romania, pe Aeroportul Otopeni, ca fiind frunze de hena importate din Tanzania, utilizate in industria cosmetica. Iata comunicatul DIICOT:


”La data de  16.06.2016  procurorii  Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala  au dispus retinerea pentru o perioada de 24 de ore a inculpatului FABIAN-FRICZI ATILA-IOZSEF, pentru savarsirea infractiunilor de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc, trafic international de droguri de risc si trafic international de droguri de mare risc.

In cauza, exista suspiciunea rezonabila  ca la data de 15.06.2016, inculpatul Fabian-Friczi Atila-Iozsef a introdus pe teritoriul Romaniei, dupa efectuarea procedurilor specifice vamale la Biroul Vamal Otopeni,  un numar de 22 colete, expediate din Tanzania, in cantitate totala de 351,07 kg frunze khat, ce contineau Cathinone, droguri de mare risc, respectiv Cathine, droguri de risc.

Drogurile au fost declarate la intrarea in Romania ca fiind frunze de hena importate din Tanzania, utilizate in industria cosmetica.

Ulterior, inculpatul a transportat aceeasi cantitate de frunze de khat pe teritoriul Romaniei, de la sediul Biroului Vamal Otopeni, pana in parcarea unui centru comercial din Bucuresti unde s-a procedat la efectuarea prinderii in flagrant.

Cu ocazia cercetarilor efectuate in cauza a rezultat ca reteaua infractionala a fost coordonata de catre persoane de origine africana, rezidente in Marea Britanie, iar drogurile trebuiau sa ajunga pe piata neagra din Marea Britanie, valoarea acestora fiind de aproximativ 700.000 de euro.

Actiunea a fost efectuata impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul din cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate – Serviciul Antidrog si  reprezentanti ai A.N.A.F – Directia Generala a Vamilor.

La data 16.06.2016 Tribunalul Bucuresti a dispus arestarea inculpatului Fabian-Friczi Atila-Iozsef,  pentru o perioada de 30 de zile.

Facem precizarea ca pe intreg parcursul procesului penal, suspectii si inculpatii beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de procedura penala, precum si de prezumtia de nevinovatie.”

 

Leave a Reply