CITATIE CU BUCLUC! Politistul Gheorghe Jurca risca o amenda judiciara, ca urmare a nesutinerii propriei plangeri la Judecatoria Timisoara! Ultima gaselnita, o citatie nepredata la timp de Posta Romana pe motiv de lipsa de combustibil

jurcaFostul sef al Serviciului Economic din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetean Timis, comisarul sef Gheorghe Jurca, risca incasarea unei amenzi judiciare la Judecatoria Timisoara, in conditiile in care apeleaza la tot felul de tertipuri pentru blocarea solutionarii unui dosar civil in care are, paradoxal, calitatea de reclamant.


Decis sa porneasca un razboi cu presa, la inceputul acestui an, dupa ce publicatia ImpactPress a dezvaluit detaliile unui incident institutional dintre reclamant si fostul sau sef, comisarul sef Dumitru Pavel, politistul a dat fuga la Judecatoria Timisoara, unde a decis sa ceara 100.000 de euro pentru o pretinsa stirbire a imaginii sale publice.

Strategia sa de a hartui un jurnalisti incomod prin instantele de judecata, pusa la punct cu avocatul Kasai Marek, a fost data peste cap de decizia instantei de a incuviinta proba cu martori, urmand sa-l citeze la bara pe inspectorul sef Ioan Mirescu si pe fostul sef al Serviciului de Investigare a Infractiunilor Economice, Dumitru Pavel. De asemenea, instanta a solicitat desecretizarea rapoartelor interne privind  confruntarea dintre Jurca si Pavel, care urmeaza sa fie depuse la dosar.

In aceste conditii, pentru a preintampina o posibila sentinta defavorabila, comisarul sef Ghita Jurca face tot posibilul pentru tergiversarea dezbaterilor in acest dosar.

citatie Jurca

Dupa recuzarea esuata a judecatorului, s-a trecut la invocarea lipsei de procedura, respectiv neprimirea citatiilor cu minimum 5 zile inainte de termen. Aceasta strategie s-a repetat si la termenul din 17 iunie, dupa alte amanari succesive, cand reclamantul a lipsit din sala sub pretextul primirii citatiei doar cu 4 zile inainte de proces.

Pentru ca situatia sa fie si mai hazlie, la dosarul cauzei a fost depusa o adresa de la Posta Romana, in care se spune, negru pe alb, ca citatia nu a putut fi predata in timp util din cauza lipsei de carburant.

Asadar, o citatie emisa in 3 iunie nu a ajuns la destinatarul aflat la cateva strazi distanta nici macar in 10 zile, situatie explicata intr-un mod penibil. Desigur, in graba sa de a-si demonstra acuzatiile, Gheorghe Jurca pare o victima a acestor deficiente de procedura, desi termenele de judecata pot fi luate si de pe site-ul Justitiei… In cazul in care urmatoarea citatie va fi din nou ratacita si nu va fi predata nici pana in toamna, anuntam noi public ca urmatorul termen a fost stabilit in data de 22 septembrie. (Vlad Enciu)

2 thoughts on “CITATIE CU BUCLUC! Politistul Gheorghe Jurca risca o amenda judiciara, ca urmare a nesutinerii propriei plangeri la Judecatoria Timisoara! Ultima gaselnita, o citatie nepredata la timp de Posta Romana pe motiv de lipsa de combustibil

  1. ba..!,ce dracu ..-cumparati-va de la americani -aia… pe partenera -transforma lumina direct in carburant..!-acu vreti si… lumina..!?..-lucrati-o ziua..!

  2. Atentie mare la acest avocat Marec Kasai, intrucat se pare ca are o indeletnicire constanta sa uziteze de martori mincinosi in litigiile in care apare. De altfel, ca urmare a respingerii cererii de audiere a acestor martori (foarte probabil mincinosi), intregul demers judiciar al acestui probabil instigator la marturii mincinoase, a ramas fara nicio sansa de reusita. De aceea repetatele tergiversari pe care le incearca acum…

Leave a Reply