CADOU DE PENSIONARE! Arest la domiciliu pentru seful Serviciului Judetean de Control in Sanatate Publica Timis! “Am decis sa mergem pe recunoasterea acuzatiilor”, a fost strategia adoptata in acest dosar

serban-vlad-1

Propunerea procurorilor DNA Timisoara de arestare preventiva a lui Serban Vlaicu, seful Serviciului Judetean de Control in Sanatate Publica Timis, a fost respinsa de judecatorul de drepturi si libertati de la Tribunalul Timis, care a decis plasarea inculpatului in arest la domiciliu.


Aceasta masura preventiva i-a luat prin surprindere pe anchetatori, care nici nu se asteptau ca un flagrant atat de clar, cu un functionar public prins cu 1.800 de lei  capcanati cu “mita”, sa nu fie rasplatit cu un mandat de arestare preventiva.

Secretul salvarii de la “beci” a lui Serban Vlaicu sta in strategia adoptata impreuna cu avocatul sau, Florin Kovacs, respectiv recunoasterea faptelor imputate de procurori si cairea sincera in fata judecatorului. “Am decis sa mergem pe recunoasterea faptelor, in conditiile in care toata discutia dintre denuntator si clientul meu a fost inregistrata de procurori. Da, patroana unei carmangerii abia inaugurate i-a propus sa-l ajute cu bani si produse, pentru ca vineri urma sa celebreze iesirea la pensie, iar Serban Vlaicu a acceptat. Femeia a intrat in birou, a aruncat pe masa un dosar continand banii si a plecat. Cand au intrat anchetatorii, nu gaseaua banii… In momentul in care li s-a aratat dosarul cu bani, l-au pus pe Vlaicu sa-i numere, pentru a i se imprima amprentele pe corpul delict”, ne-a dezvaluit avocatul.

In opinia sa, acest caz se aseamana destul de mult cu un alt flagrant ciudat, care a dus la retinerea medicul chirurg Caius Streian, de la Cardiologie. Si atunci, denuntatorul a lasat un plic si a plecat, dupa care au dat buzna anchetatorii. Elementul comun al celor doua operatiuni este faptul ca, in ambele dosare, din partea DGA Timis a fost delegat sa participe acelasi ofiter anticoruptie, respectiv comisarul sef Mihaela Scornea. (G.I.)

Leave a Reply