PERCHEZITII! Lider de sindicat din Politie, suspectat ca ar controla o firma evazionista! Reprezentantul agentilor de politie din tara, o avere de peste un milion de euro

surugiu22

Locuinta liderului Sindicatului National al Agentilor de Politie (SNAP) a fost perchezitionata, in aceasta dimineata, de politisti si procurori, in cadrul unui dosar de evaziune fiscala cu un prejudiciu de peste 8 milioane de euro. Iulian Surugiu este suspectat ca ar controla prin intermediari una dintre firmele evazioniste aflate in atentia anchetatorilor.


“Din cercetarile efectuate pana in prezent a rezultat faptul ca, in perioada 2009 – 2013, in contabilitatea mai multor societati comerciale active, avand ca principale obiecte de activitate constructii, comert cu materiale feroase si comert imbracaminte-incaltaminte, au fost inregistrate achizitii/ prestari de servicii fictive, provenind de la un numar de 10 societati cu comportament de tip fantoma, infiintate in acest sens, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la aproximativ 8 milioane lei, reprezentand impozit pe profit si TVA de plata”, informeaza un comunicat al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, cu precizarea ca au fost efectuate 45 de perchezitii si au fost puse in executare 28 de mandate de aducere.

Liderul de sindicat Iulian Surugiu este considerat unul dintre cei mai bogati politisti din tara, detinand, conform declaratiei de avere, trei terenuri agricole in Ilfov, Pitesti si Bacau, un teren intravilan in Capitala, o casa de vacanta in Bacau si una de locuit in Bucuresti. Sindicalistul mai are trecute in declaratia de avere ceasuri si bijuterii de 22.000 de euro, dar si conturi in care s-au adunat 100.000 de euro si peste 2 milioane de lei, adica inca aproape 450.000 de euro.

Totodata, Surugiu a acordat, in nume personal, doua imprumuturi. Primul imprumut, de 600.000 de euro – redus anul trecut (prin restituirea diferentei) la 155.000 de euro  – i-a fost acordat lui Alexandru Albu, fost asociat in firma Rodi Impex SRL (cu obiect de activitate “colectarea deseurilor”), la care Surugiu este acum asociat. Cel de-al doilea imprumut, de 45.000 de lei, a fost acordat de Surugiu chiar organizatiei pe care o reprezinta, Sindicatul National al Agentilor de Politie.

De consemnat ca Iulian Surugiu conduce SNAP chiar si dupa pensionarea din sistem, cand a fost avansat de protectorul sau, fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, la gradul de sublocotenent. (G.I.)

 

6 thoughts on “PERCHEZITII! Lider de sindicat din Politie, suspectat ca ar controla o firma evazionista! Reprezentantul agentilor de politie din tara, o avere de peste un milion de euro

  1. De ce este lider al agenților, un ofițer? A LUAT GRADUL PESTE noapte să nu mai fie lider…sunt destui agenți!

  2. Un mare hot. Asa sunt astia de la sindicate. Slugi si spagari. Se cred intangibili.urmeaza si altii.

  3. Dacă nu a luat gradul în activitate fiind, a rezolvat-o la pensie… Pentru merite deosebite și contribuții substanțiale în lupta sindicală….

  4. În statutul S.N.A.P.este precizat faptul că un ofițer nu poate face parte din structurile de conducere, centrale sau locale. Și atunci, totul să fie doar o minciună? Ceva normal.

  5. altii invata sau depun eforturi deosebite si poate nu ajung subinspectori….dar la altii se poate ….

  6. domnul Surugiu nu este demn sa mai poart
    e aceasta uniforma ….mai ales de ofiter al Politiei Romane…este o rusine…nu merita nici banalul grad de fruntas…

Leave a Reply