EXPLOZIV! Comisarii dati afara de la Garda Financiara Timis, repusi in drepturi de justitie! ANAF este obligata sa reangajeze cinci finantisti, printre care si pe incomodul Pavel Roman

CANCEL - ACUZATII

Curtea de Apel Timisoara a decis ca mai multi comisari care au fost dati afara de la Garda Financiara Timis, desfiintata in 2013, sa fie reincadrati pe functii similare la ANAF, DEpartamentul Antifrauda. Anterior, si judecatorii Tribunalului Timis au dat castig de cauza celor cinci comisari si, implicit, au confirmat faptul ca restructurarea Garzii Financiare ca institutie de control in domeniul evaziunii fiscale a fost un esec.


In 2013, Garda Financiara a fost desfiintata, iar in locul ei a fost infiintata o alta instituie denumita pompos, Directia Generala Antifrauda, institutie care are aceleasi atributii. Comisarii din Garda Financiara au fost dati afara, desi multi dintre ei erau inspectori care au stabilit prejudicii de multe milioane de euro, in urma controalelor efectuate.

Mai multi comisari de la Garda Financiara Timis au dat in judecata ANAF si au cerut anularea deciziilor prin care au fost concediati in mod inexplicabil.

Dupa doi ani de procese, Curtea de Apel Timisoara a decis in data de 21 iunie 2016, sa mentina sentinta Tribunalului Timis, prin care comisarii Pavel Roman, Filimon Tamas, Raul Burac, Ioan Dan, Cosmin Sora si Sorin Cirti. ”Obliga parata la numirea reclamantilor in functii publice corespunzatoare, in termen de 10 zile de la data ramanerii definitive a prezentei hotarari judecatoresti sub sanctiunea unor penalitati de intarziere de 500 lei pentru fiecare zi de intarziere.

Obliga parata la plata catre reclamanti a unor despagubiri constand in drepturile salariale de la data eliberarii din functie si pana la data numirii in alte functii publice corespunzatoare”, se arata in decizia justitiei prin care ANAF a fost obligata ii angajeze pe expertii din Garda Financiara si sa le plateasca retroactive salariile.

Reamintim ca, inainte sa fie dat afara din Garda Financiara, comisarul Pavel Roman a fost acuzat de efectuarea abuziva a unui control fiscal, in urma caruia un om de afaceri arab a decedat. (G.I.)

 

Leave a Reply