CALAUZA PENTRU TATAL MEU! Sirieni trimisi in judecata la Timisoara, dupa ce au “fortat” trecerea prinVama Cenad! Fiul a incercat sa-si duca tatal in Belgia, dupa ce i-a procurat un act de identitate italian contrafacut

imigranti

Procurori din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis au dispus, la data de 20.05.2016, prin rechizitoriu, trimiterea in judecata, a inculpatilor  Abdul Dayem Sahir si Abduldaem Mohamed Nazir, acuzati de savarsirea infractiunilor de trafic de migranti, trecere frauduloasa a frontierei de stat in forma continuata si complicitate la fals material in inscrisuri oficiale.


Din probele administrate in cauza, procurorii au stabilit modul in care cei doi au incercat sa “forteze” frontiera de stat a Romaniei pentru a ajunge in Belgia.

Astfel, in data de 14.08.2015, inculpatul Abduldaem Mohamed Nazir, cetatean sirian, a trecut in mod ilegal frontiera din Serbia in Romania, unde s-a intalnit cu fiul sau, Abdul Dayem Sahir, cetatean belgian de origine siriana, cazandu-se, ulterior, impreuna cu acesta, la un hotel din Timisoara.

In data de 15.08.2015, in jurul orelor 13, inculpatul Abdul Dayem Sahir, intentionand sa ajunga impreuna cu tatal sau, inculpatul Abduldaem Mohamed Nazir, in Belgia, l-a transportat pe acesta din municipiul Timisoara in localitatea Cenad cu autoturismul marca Nissan, inmatriculat in Belgia, prezentandu-se in Punctul de Trecere a Frontierei Cenad in jurul orelor 15.37.

Ajunsi in punctul de trecere a frontierei, inculpatul Abduldaem Mohamed Nazir a incercat sa treaca frontiera de stat in Ungaria, in mod fraudulos, prin folosirea unui act de identitate contrafacut.

Documentul atesta in mod nereal ca este emis de catre autoritatile italiene, aspect cunoscut de catre inculpatul Abdul Dayem Sahir, insa, in urma verificarilor, lucratorii politiei de frontiera au depistat falsul.

Dosarul a fost trimis, spre competenta solutionare, Tribunalului Timis. (M.I.)

 

Leave a Reply