DESCINDERE! Omul de afaceri arab Waari Ghessan, ridicat de mascati din vila sa de la periferia Timisoarei! Acesta a fost partener de afaceri cu Georgica Cornu, pana in momentul in care i-a sedus sotia

waari

Dosarul facturilor fiscale “fabricate” de tiganii din Strehaia, in care sunt cercetati penal mai multi oameni de afaceri din Timisoara, a mai facut o victima. Waari Ghesan, patronul grupului de firme Tioss Commerce din Timisoara, a fost ridicat, la primele ore ale diminetii, de procurorii DIICOT, in urma unei descinderi in forta a trupelor de interventie la vila sa din Ghiroda.


In paralel, anchetatorii au efectuat perchezitii la depozitele Tioss Commerce din Dumbravita, dar si in alte 20 de locatii din Timisoara, Strehaia, Craiova si Oradea, de unde au fost ridicate documente contabile si alte inscrisuri cu caracter fiscal.

Potrivit anchetatorilor, Waari Ghessan era capul unei retele infractionale care, intre anii 2010 – 2015, a reusit sa dea statului un tun de aproape 4 milioane de euro. Omul de afaceri sirian nu ar fi declarat venituri importante obtinute din comertul cu apa minerala, sucuri, materiale de contructii, zahar si alte produse alimentare si ar fi introdus in contabilitate facturi privind operatiuni fictive desfasurate cu alte firme conduse de rude si prieteni, cu sediile in Bihor, Dolj si Mehedinti.

Mai mult, oamenii legii spun ca acesta tinea o evidenta contabila dubla pentru a-si acoperi fraudele.

Waari Ghessan a devenit cunoscut dupa ce, in 2003, firma sa Tioss Commerce a primit fara licitatie – pentru ca “nu a fost nevoie”, dupa cum spunea la vremea respectiva secretarul general al Prefecturii Timis, Alexandru Chirila – afacerea economatelor din Timis. Astfel, in tot judetul a fost infiintata o retea de 30 de magazine sociale in care se vindeau produse alimentare si nealimentare de baza, insa care au devenit rapid centre de distributie ale sucurilor Tio si Tina produse de Tioss Commerce.

waari+cornu

Afaceristul de origine siriana a devenit si mai celebru  in ultimii ani, dupa ce milionarul Georgica Cornu, cercetat si el in dosarul facturilor false, l-a acuzat ca ar fi avut o relatie extraconjugala cu fosta sa sotia, Oana Cornu.

De altfel, in 2013, in timp ce se afla in procedura de divort, “regele asfaltului” din Banat a emis un comunicat de presa in care a dezvaluit ca sotia sa are o relatie extraconjugala cu “prietenul de familie” Waari Ghessan si ca la indemnul acestuia Oana Cornu a intentat divort si-i cere daune morale de 1 milion de euro.

In conditiile in care Waari Ghessan a fost partener de afaceri si prieten de familie cu Georgica Cornu, mai multi ani, pana in momentul in care patronul Confort-ului a aflat ca prietenul i-a sedus sotia, se poate suspecta faptul ca o parte dintre informatiile ajunse la procurorii DIICOT au fost furnizate, sub forma de denunt, tocmai de sotul inselat… (G.I.)

UPDATE! Revoltat de zvonurile privind implicarea sa in denuntarea lui Waari Ghessan, milionarul Georgica Cornu a tinut sa precizeze ca nu are niciun amestec in declansarea aceastei anchete. “Este adevarat, Ghessan a fost la mine in casa, dar venea pentru Oana, prin care l-am si cunoscut! Nu am facut niciun fel de afaceri impreuna! Singura relatie comerciala dintre noi a fost urmatoarea: el imi livra sucuri si apa, iar eu ii plateam marfa! Asemenea relatii comerciale am avut cu sute de oameni de afaceri”, ne-a declarat Georgica Cornu.

Sursa foto: opiniatimisoarei.ro

 

One thought on “DESCINDERE! Omul de afaceri arab Waari Ghessan, ridicat de mascati din vila sa de la periferia Timisoarei! Acesta a fost partener de afaceri cu Georgica Cornu, pana in momentul in care i-a sedus sotia

Leave a Reply