DOSARUL HEAVEN! Fost director din Primaria Timisoara, condamnat la 4 ani de inchisoare pentru abuz in serviciu in favoarea unui club de noapte! Nicusor Miut s-a predat si a fost condus la inchisoare

Nicusor-MiutDupa ce, ani de zile, a fost unul dintre cei mai “grei” oameni din Primaria Timisoara, fostul sef al Directiei Patrimoniu, Nicusor Miut, a ajuns si la momentul adevarului frustrant pentru milionarii tranzitiei, ca banii nu pot cumpara libertatea.


Aseara, tarziu, fostul director si-a luat ramas bun de la familie si prieteni, apoi s-a predat politistilor de la Compartimentul Urmariti din cadrul IPJ Timis, care l-au condus catre inchisoarea de pe Popa Sapca.

Desi a sperat pana in ultima clipa ca, in apel, va primi o pedeapsa cu suspendare in Dosarul Heaven, mai cu seama ca era aparat de fosti judecatori penalisti, actuali avocati in Baroului Timis, Nicusor Miut a fost socat cand a ascultat decizia Curtii de Apel Timisoara: respinge ca nefondate apelurile DNA – Serviciul Teritorial Timisoara, a inculpatilort Miut Nicusor, Voicu Marius Valentin, Opra Petru, Rosca Octavian Aurel, Chiritescu Florin si partea civila Municipiul Timisoara, prin Primarul Municipiului Timisoara, impotriva sentintei penale nr. 413 din 18.12.2015 pronuntata de Tribunalul Timis in dosarul nr. 27928/325/2013.

Asadar, au fost mentinute pedepsele de 4 ani inchisoare pentru Nicusor Miut, condamnat pentru abuz in serviciu, 3 ani pentru Marius Voicu, tot cu executare, in timp ce Petru Opra si Octavian Rosca, au fost, de asemenea, condamnati la cate 3 ani de inchisoare, insa cu suspendare. In schimb, celor doi li s-a impus obligatia de a executa munci neremunerate in folosul comunitatii la SC Horticultura SA Timisoara, respectiv Atelierul de Munca in Folosul Comunitatii Timisoara.

Prima instanta a dispus, de asemenea, plata in solidar a sumei de 20.475,2 lei solicitate si nerecuperate pentru suprafata utilizata in plus de SC Elaine SRL, insa a respins pretentia Municipiului Timisoara, formulata prin Primar si Consiliul Local, avand ca obiect suma de 856.219,81 lei, reprezentand majorari de intarziere.
Desi initial au fost cercetati si ei in acest, procurorii au decis, la un moment dat, disjungerea cauzei fata de fostul primar Gheorghe Ciuhandu si secretarul Ioan Cojocari. Conform rechizitoriului intocmit de procurori, cei patru se fac responsabili de inchirierea a peste 15.000 de metri patrati de teren omului de afaceri Dorin Epure, pentru deschiderea clubului Heaven Studio, insa in actele Primariei, la calculul si perceperea chiriei, figura doar o cincime din suprafata. Prejudiciul creat bugetului local a fost de peste 220.000 de euro. (G.I.)

Sursa foto: opiniatimisoarei.ro

One thought on “DOSARUL HEAVEN! Fost director din Primaria Timisoara, condamnat la 4 ani de inchisoare pentru abuz in serviciu in favoarea unui club de noapte! Nicusor Miut s-a predat si a fost condus la inchisoare

  1. Trebuia luat și Orza cu el sa aibă companie..în plus și subalternele ce încasau spagile pentru ANL ..Otilia știe..de ce nu le au pus sechestru pe imobile???? Oare pe prietenul lui dl.procuror. sef când îl ridica???

Leave a Reply