DOSARUL SEX CU MINORE! Politistul Ovidiu Gitan, condamnat definitiv la 2 ani si opt luni de inchisoare! Agentul a demisionat din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Timis

gitan_impact

Inalta Curte de Casatie si Justitie a dat verdictul final in cazul agentului de politie Ovidiu Gitan, de la Sectia 1 Politie Timisoara, care a fost trimis in judecata in dosarul Sex cu minore si condamnat de prima instanta la 2 ani si opt luni de inchisoare, cu suspendare.


Magistratii instantei supreme au considerat ca nu se impune trimiterea dupa gratii a politistului timisorean – care, dupa noua luni de arest preventiv, pare ca s-a reeducat -, si a decis sa respinga apelul procurorilor DIICOT.

In consecinta, Ovidiu Gitan va executa pedeapsa de 2 ani si opt luni de inchisoare, cu suspendare, pronuntata in luna mai de Curtea de Apel Timisoara. “Am avut norocul ca apelul sa fie judecat de un complet de judecatori foarte corecti, cu care am avut, practic, un dialog, nu o audiere de inculpat. Dupa ce am mers pe procedura simplificata si am recunoscut acuzatiile procurorilor, de aderare la un grup infractional organizat si folosirea serviciilor unei persoane exploatate, ceea ce a cantarit foarte mult in decizia judecatorilor. Toata intamplarea asta o sa ma ajute sa-mi aleg dupa alte criterii anturajul si prietenii”, spune Ovidiu Gitan.

Odata cu aceasta decizie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie ia sfarsit si cariera de politist a condamnatului Ovidiu Gitan, care, inca de miercuri, 22 iunie, si-a inaintat demisia din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Timis.

La randul sau, avocatul Cosmin Bolosin a apreciat corectitudinea judecatorilor de la instanta suprema. “Este o decizie asteptata, temeinica si legala! Ma bucur ca judecatorii nu s-au lasat influentati de anumite articole din presa si au hotarat sa confirme solutia de la instanta de fond”.

Reamintim ca in dosarul Sex cu minore s-a mai pronuntat o hotarare de condamnare, tot in cazul unui inculpat care a mers pe procedura simplificata si a recunoscut acuzatiile. Fostul judecator Nicolae Tomus a fost condamnat la 2 ani cu suspendare, decizie care a fost mentinuta si de instanta de apel. (G.I.)

Leave a Reply