EXPLOZIV! Hotii din buzunare arestati la Timisoara, readusi pe strada chiar de procurorii DIICOT! Acestia au cerut Tribunalului Timis eliberarea hotilor din arest preventiv, ca “recompensa” pentru denuntarea inspectorului de politie George Gavrea

diicot3

Tribunalul Timis a decis punerea in libertate a inspectorului principal George Gavrea, de la Biroul de Investigatii Criminale din Cadrul Politiei Municipiului Timisoara, respectiv inlocuirea arestului preventiv cu arest la domiciliu, dupa ce avocatul sau a demonstrat in instanta ca hotii din buzunare care l-au denuntat pe politist au fost “recompensati” de procurorii DIICOT.


Judecatoarea Adriana Stoicescu, presedinta Tribunalului Timis, a fost de acord sa inlocuiasca masura preventiva, in data de 22 iunie, in urma unui expozeu al avocatului Florin Kovacs, care a demonstrat ca denuntul impotriva politistului Gavrea, acuzat de protejarea hotilor din buzunare din Timisoara, a fost rasplatit cu scoaterea din arest preventiv si readucerea pe strada a patru hoti din buzunare, ce fusesera arestati in luna februarie 2016.

“Am sesizat faptul ca instanta a fost manipulata de procurorii DIICOT, care, in interval de trei luni, au cerut atat arestarea preventiva, cat si punerea in libertate a celor patru infractori acuzati de furturi din buzunare si extragerea banilor de pe cardurile furate. Ce s-a intamplat in cele trei luni pentru ca procurorii sa devina, brusc, sustinatorii hotilor si sa ceara punerea lor in libertate? Denuntul impotriva inspectorului principal George Gavrea! Aceste proceduri neortodoxe au dus, pana acum, la arestarea a zeci sute de oameni nevinovati”, spune Florin Kovacs.

In conditiile in care Adriana Stoicescu este judecatorul de drepturi si libertati care a admis cererile de arestare, apoi pe cele de punere in libertate a celor patru hoti (Kanalas Izabella, Boros Atila Ioan, Miclea Ionut si Schein Angela), a reactionat ferm in momentul in care a inteles strategia procurorilor DIICOT, si a hotarat punerea in libertate de indata a lui George Gavrea.

De remarcat ca denuntul este o practica mai veche la familia Schein, o moneda de schimb in relatia cu procurorii, in conditiile in care, in 2008, Iacob Schein l-a “predat” procurorilor pe fostul sef al Investigatiilor Criminale de la Politia Municipiului Timisoara, comisarul sef Viorel Renu.

Revenind la lucratura procurorilor in dosarul lui George Gavrea, trebuie sa spunem ca, pe portalul just.ro, se poate admira preocuparea anchetatorilor de a-i rasplati pe denuntatori, respectiv cererile adresate instantei de catre DIICOT pentru inlocuirea consecutiva a arestului preventiv in arest la domiciliu si, ulterior, in control judiciar.

Cu alte cuvinte, au sprijinit revenirea hotilor din buzunare “la munca” prin tramvaiele si autobuzele Timisoarei.

Curtea de Apel Timisoara se va pronunta zilele viitoare asupra contestatiei procurorilor DIICOT impotriva punerii in libertate, adica a schimbarii arestului preventiv cu arest la domiciliu, in cazul politistului George Gavrea. (G.I.)

 

One thought on “EXPLOZIV! Hotii din buzunare arestati la Timisoara, readusi pe strada chiar de procurorii DIICOT! Acestia au cerut Tribunalului Timis eliberarea hotilor din arest preventiv, ca “recompensa” pentru denuntarea inspectorului de politie George Gavrea

  1. Asa se face justitie, mai nou! In curand dezvaluiri despre contrabandistii de tigari protejati de organe importante din cadrul ministerului de interne in schimbul unor marturii mincinoase in instanta… (dezvaluirile vor fi insotite de probe video si audio, nu vorbe in vant)… Pisica stie…

Leave a Reply