FLAGRANT! Inspector de la Antifrauda, prins cu spaga intr-un aprozar din Timisoara! Acesta era in control la o firma de paza si si-a negociat valoarea mitei

cojocaruANAF

Un inspector de la Directia Regionala Antifrauda Deva a fost prins in flagrant, intr-un aprozar din Timisoara, in timp ce-si negocia valoarea spagii cu reprezentantii unei firme la care era in control.


Finantistul Alexandru Cojocaru a tot amanat intocmirea raportului de inspectie fiscala, desi controlul dura de cateva luni, si i-a avertizat pe reprezentantii societatii, o firma de paza din Arad, ca de el depinde daca va da o amenda de 4.000 de lei sau una de 40.000 de lei.

Aluzia la spaga a fost cat se poate de clara, iar in momentul in care reprezentanta firmei controlate a cedat presiunilor, Cojocaru i-a dat adresa unui aprozar din Timisoara, de langa centrul comercial Alfa, si i-a spus ca acolo un anume “Ciprian” o va lamuri ce este de facut. Preocupata sa rezolve problema, femeia a venit la Timisoara, unde i s-a spus ca este asteptata de mai bine de o luna si jumatate.

Nefiind la curent cu mercurialul spagii,  aceasta a decis sa puna la bataie 2.100 lei, insa, a doua zi, Cojocaru a aparut neanuntat la sediul firmei de paza si a returnat banii nervos. I-a transmis directorului firmei sa se mai documenteze si sa-l contacteze din nou.

Femeia s-a intalnit din nou cu intermediarul, insa, intre timp, a denuntat la DNA presiunile inspectorului Antifrauda, hotarandu-se rapid organizarea unui flagrant.

A doua “tranzactionare” a spagii a avut loc in acelasi loc, aprozarul din Timisoara, unde Alexandru Cojocaru a oferit consultanta de specialitate, explicandu-i administratorei firmei ca ar fi trebuit sa infiinteze o noua societate comerciala si ca, in data de 9 iunie, cand va veni cu documente la sediul din Deva, sa aduca doar o parte din bani pentru a obtine o noua amanare.

Inspectorul a sustinut ca de el depinde cum se va sfarsi controlul si ca suma pe care urma sa o primeasca avea sa fie stabilita la sfarsit, nedorind sa primeasca o transa de 10.000 lei.

Procurorii si politistii au intervenit la momentul oportun, iar inspectorul si complicele au fost retinuti si dusi la audieri la sediul DNA Timisoara. In urma discutiilor cu procurorii, Cojocaru a fost retinut pentru 24 de ore pentru luare de mita, iar intermediarul Ciocan este cercetat in libertate pentru complicitate la luare de mita.

Magistratii Tribunalului Timis vor decida, astazi, daca-l trimit pe Alexandru Cojocaru in arest preventiv pentru 30 de zile sau va fi cercetat in libertate. De remarcat ca acesta este un impatimit jucator de poker, viciu care ar putea explica nevoia sa de tot mai multi bani… (G.I.)

UPDATE! Magistratii Tribunalului Timis au decis plasarea inspectorului spagar in arest la domiciliu!

 

2 thoughts on “FLAGRANT! Inspector de la Antifrauda, prins cu spaga intr-un aprozar din Timisoara! Acesta era in control la o firma de paza si si-a negociat valoarea mitei

  1. Bravo cetateanului si bravo DNA pentru viteza de reactie….scurt pe doi, flagrantu-i sfant ..

  2. De aceia Ciprian iși permitea sã vândã fãrã case de marcat, cãra chiar el fructe și legume cu microbusul din Ungaria,, oare legal,,?, sã facã comerț cu fructe pe stradã pe trotuar ; unde e poliția localã? Sau D.SP. ? Nu vede nimeni?

Leave a Reply