PAMFLET DE CAMPANIE! Ioana d’Arc de Sacos si Koller al IV-lea! Sau cum se foloseste satira politica in dezbaterea electorala din Timis

ioana d'Arc

La un rastimp de vremuri, Ioana d’Arc (Ramona Misaros de Sacos) aude „voci” care ii comanda sa mearga la Caminul Cultural si sa salveze regatul.


In anul 2016, locuitorii din Sacos fug din fata cozilor de topor, care dau foc limbii romane , spulbera traditiile si tavalesc orice sentiment cavaleresc.

Ramona este martora la ingenuncherea si starpirea minciunii PSD-iste de catre armata PNL-ista.

Mai apoi, obligata si impinsa pe la spate de regele Koller, care launtric ii sopteste la ureche … sacrifica-te pe altarul vesniciei mele…

In pofida sfaturilor inteleptilor (PNL), ale prudentilor si intrigantilor, Ramona se supune planului sau diabolic de a-l vedea uns primar pe Koller al IV-lea si purcede la lupta in camp deschis, intrand triumfatoare in Caminul Cultural , calare pe un Iphone 6 alb.

Dupa o lupta si rezistenta chinuitoare, cu riscul de a fi exorcizata de membrii PNL, Ramona filmeaza cadru cu cadru, sedata de vocile pe care numai ea le auzea…

La 5 iunie 2016, este facuta prizoniera de catre un cavaler PNL, care o captureaza in timp ce incerca sa evadeze din cetatea lui Koller. Eroina pune la cale o evadare, insa este capturata si inchisa la Rouen . Koller al IV-lea nu o ajuta, cu toate ca ea este convinsa ca o va rascumpara.

Este acuzata de erezie de catre Universitatea din Sacos, care cere sa fie judecata de tribunalul batranilor. Este adevarat ca Koller al IV-lea nu a facut nimic pentru eliberarea eroinei.

Cert este ca, doua zile mai tarziu, fecioara din Sacos, retracteaza. Este arsa pe rugul traditiilor banatene,in piata centrala din Sacos.

Moare strigand numele lui Koller al IV-lea, convinsa ca si-a indeplinit misiunea. (Ion Popescu)

Acest text este un pamflet si trebuie tratat ca atare!

3 thoughts on “PAMFLET DE CAMPANIE! Ioana d’Arc de Sacos si Koller al IV-lea! Sau cum se foloseste satira politica in dezbaterea electorala din Timis

  1. Primul pamflet politic cu adevarat elegant. Respecta toate canoanele speciei literare.
    Nu stiu daca a fost digerat de cei de acolo. obisnuiti sa citeasca doar ce scrie pe hartia de sub clisa si pita .

Leave a Reply