PERCHEZITII! Traficanti de droguri din Lugoj, Herculane, Caransebes si Resita, ridicati de mascati! Reteaua de aprovizionare si distributie a drogurilor era formata din mai multe celule

descinderi_mascati

Procurorii DIICOT din Caras-Severin si Timisoara, cu sprijinul politistilor de la Biroul de Combatere a Crimei Organizate Timisoara, au efectuat un numar de 14 perchezitii domiciliare pe raza oraselor Resita, Caransebes, Baile Herculane si Lugoj in cadrul unei actiuni vizand destructurarea unui grup infractional organizat specializatin savarsirea infractiunilor de  trafic de droguri si efectuarea de operatiuni cu substante cu efect psihoactiv.


In cauza, exista suspiciunea rezonabila ca grupul infractional organizat a actionat pe nivel de celule repartizate, ca raza de actiune, la nivelul principalelor orase din judetul Caras-Severin.

Astfel, o celula formata din 2 suspecti, din Lugoj, avea rol de aprovizionare a membrilor gruparii cu produse cu efect psihoactiv. O alta celula din zona Caransebes, formata din 3 suspecti, avea rolul de preluare a drogurilor de la celula ”Lugoj” precum si aprovizionare din alte surse si ulterior distribuirea pe zona Caransebes precum si catre celula de pe raza municipiului Resita. In zona Baile Herculane exista o alta celula, in cadrul careia au actionat 2 suspecti, cu rol de obtinere a produselor cu efect psihoactiv prin intermediul Internetului si aprovizionarea palierului de distributie stradala. In sfarsit, celula de distributie din zona Resita, formata dintr-un numar de 4 suspecti.

Conform unui comunicat al DIICOT, 7 suspecti dintre cei 12 membrii ai grupului au mai fost cercetati/audiati anterior la nivelul in cauze penale avand ca obiect infractiuni la regimul drogurilor si al produselor cu efect psihoactiv, insa nu au fost arestati niciodata. La actiune au mai participat politisti din cadrul IPJ Caras-Severin si jandarmi de laIJJ Caras-Severin, iar suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale. (G.I.)

Leave a Reply