RITSU-REI! Judoka de la 100 de cluburi din tara s-au reunit la Timisoara, la Campionatul National de Judo Individual Copii! Printre performeri, cluburile din Ploiesti si Oradea

judo7

Campionatul National de Judo Individual Copii, U11 si U10, desfasurat in perioada 24-26 iunie, la Timisoara, a reunit pe salteaua de la Sala Olimpia peste 450 de sportivi de la 100 de cluburi din toata tara, dornici sa demonstreze ca schemele invatate la antrenamente pot aduce medalii, dar si alte culori la centuri.


Organizat ireprosabil de Federatia Romana de Judo, in colaborare cu clubul de Judo Phoenix Timisoara si cu sprijinul a doi sponsori generosi, Glisando si Stejarul, concursul a avut parte de meciuri extrem de disputate, chiar si la temperaturile toride din sala, tinerii judoka fiind sustinuti din tribune de adevarate galerii formate din rude si prieteni.

Desi a fost interzisa aplicarea a doua procedee din judo, Shime Waza si Kansetsu Waza, sub sanctiunea penalizarii cu hansoku-make, micutii sportivi au dovedit o tehnicitate deosebita, nu de putine ori adversarii fiind invinsi prin ippon in cateva secunde. “Va multumim ca ati ales Timisoara pentru organizarea acestei finale de Campionat National. Suntem onorati sa primim atatia sportivi din toata tara, crema judo-ului juvenil din Romania, si pot sa va spun ca suntem foarte apropiati de acest sport. In curand, Clubul Sportiv Timpolis va deschide o sectie de judo pentru copiii cadrelor si va promit ca la viitoarele competitii vom avea si noi reprezentanti”, a precizat comisarul sef Mircea Rosu, adjunctul sefului Politiei Municipiului Timisoara, intr-o cuvantare adresata participantilor.

judo5

De altfel, acest sport a reusit sa-l faca vedeta si in afara profesiei, Mircea Rosu avand centura neagra cu trei dani la judo si mai multe titluri de campion national la concursurile Ministerului Administratiei si Internelor.

judo6

De remarcat faptul ca sportivii cluburilor departamentale Steaua si Dinamo nu au reusit o “figura frumoasa”, cum se spune in jargon sportiv, in schimb cluburi precum Judo Club Liberty Oradea sau CSM-CFR-CSS Ploiesti au fost la inaltime, cucerind zeci de medalii. “Am venit cu 23 de sportivi si am luat 11 medalii! Una de aur, patru de argint si sase de bronz. Este un rezultat foarte bun, pentru care sportivii nostri merita toate felicitarile! A fost un concurs greu, pentru ca sportivii, primii patru castigatori ai etapelor regionale din toata tara, au venit foarte bine pregatiti”, a apreciat unul dintre antrenorii echipei, sensei Doru Munteanu.

Felicitari pentru aceste rezultate merita si ceilalti antrenori ai echipei din Ploiesti, Mihai Trandafirescu, Roxana Pruna si Florin Danes. (Carla Radulescu)

 

Leave a Reply