SENTINTA! Chirurgul timisorean acuzat de luare de mita, condamnat la inchisoare cu suspendare! Judecatorii l-au trimis si la un curs cu tema „Etica, integritate si deontologie profesionala in domeniul medical”

caius_stre

Tribunalul Timis a pronuntat sentinta in controversatul dosar penal al medicului chirurg Caius Glad Streian, de la Institutului de Boli Cardiovasculare Timisoara, trimis in judecata, la sfarsitul anului trecut, pentru luare de mita.


Desi infractiunea a fost surprinsa in flagrant, operatiunea fiind orchestrata de procurori de la Parchetul Curtii de Apel impreuna cu politisti de la DGA, instanta de judecata nu s-a lasat indusa in eroare de aparenta probelor si a aplicat o pedeapsa minima.

Astfel, conform hotararii  242/10.06.2016, inculpatul Caius Glad Streian a fost condamnat la 3 ani de inchisoare, cu suspendare, iar ca pedepse complementare – interdictia de a-si exercita profesia de medic pe o perioada de 2 ani de la ramanerea definitiva a sentintei, interdictia de a fi ales intr-o functie publica si obligatia de a publica hotararea de condamnare intr-un cotidian national, pe cheltuiala sa.

De asemenea, Caius Glad Streian va trebui sa urmeze un curs de pregatire postuniversitara cu tema „Etica, integritate si deontologie profesionala in domeniul medical” si va presta 80 de zile de munca neremunerata la Caminul de persoane varstnice din cadrul Directiei de Asistenta Sociala a Primariei Timisoara sau la SC Horticultura SA.

Cu siguranta, daca legea penala ar fi prevazut o alta pedepasa minima pentru luare de mita, instanta ar fi aplicat-o chirurgului Caius Streian, mai cu seama dupa ce pacientul operat inainte de organizarea flagrantului, a carui sotie l-a denuntat si i-a lasat in birou banii capcanati de procurori, i-a urat de sanatate.

”Am fost ca mort. Am fost adus de la Deva si nu stiam nimic de mine. Am stat saptamani intregi acolo si nu am vrut sa ma operez, ca mi-a fost frica si nu am avut nici bani. Nu stiu cine e, cine m-a operat, dar ii doresc multa sanatate! Dumnezeu sa-ti dea sanatate”.

Hotararea Tribunalului Timis nu este definitiva si poate fi atacata cu apel in 10 zile de la pronuntare. (G.I.)

One thought on “SENTINTA! Chirurgul timisorean acuzat de luare de mita, condamnat la inchisoare cu suspendare! Judecatorii l-au trimis si la un curs cu tema „Etica, integritate si deontologie profesionala in domeniul medical”

Leave a Reply