SUPER-IMUNITATE! Avocatii, la un pas sa castige “meciul” cu procurorii! Legea care le confera anumite imunitati profesionale nu a suferit modificari in Comisia Juridica

avocati

Legea care ofera o super-imunitate avocatilor, dupa cum a acuzat ministra Justitiei, Raluca Pruna, merge la vot final in Camera Deputatilor, fara sa fi suferit vreo modificare in Comisia Juridica.


In ciuda criticilor aduse proiectului de Guvern si DNA, Comisia Juridica a dat, marti, raport favorabil proiectului de lege care prevede ca avocatii sa fie informati imediat dupa ce se dispune interceptarea convorbirilor, iar documentele care vizeaza relatia lor cu clientii sa nu poata fi ridicate de catre procurori.

Desi proiectul fusese trimis din plenul Camerei la comisiile de specialitate, la cererea PNL, pentru a elimina fix acele prevederi care ofera avocatilor imunitate fata de unele actiuni ale procurorilor, legea nu a fost deloc modificata in Comisia Juridica.

In consecinta, va fi trimisa plenului Camerei Deputatilor spre vot, acesta fiind for decizional.

Potrivit modificarilor aduse legii 51/1995 privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat, procurorii nu au voie sa ridice inscrisuri, sa puna sub sechestru sau sa dispuna confiscarea comunicarilor scrise intre client si avocat si nici a “suporturilor de sunet, imagine si date” care apartin avocatilor. (V.E.)

Leave a Reply