DAUNE! Fostul politist Ovidiu Gitan intentioneaza sa cheme in judecata Politia Timis si Ministerul Afacerilor Interne! Va cere despagubiri pentru perioada petrecuta in arest

gitan_impact

Desi a fost nevoit sa renunte la calitatea de politist in urma condamnarii definitive din dosarul Sex cu minore, demisionarul Ovidiu Gitan, fost agent la Sectia 1 Politie Timisoara, intentioneaza sa deschida un proces civil si sa ceara daune importante de la Inspectoratul de Politie al Judetului Timis, Statul Roman si Ministerului Afacerilor Interne.


Motivul rafuielii in instanta cu IPJ Timis se refera la perioada petrecuta dupa gratii in arestul politiei, cand, din cauza conditiilor mizerabile de detentie, a fost diagnosticat cu raie.

“Din cauza conditiilor precare de igiena din celula, am facut o reactie alergica si am fost transportat la spital. Contactasem o forma usoara de scabie, la fel ca un alt detinut din Arestul Politiei Timis, Darius Oprea, unul dintre tinerii acuzati de violarea unei studente pe un camp de la marginea orasului. Voi deschide un proces pentru a cere despagubiri, mai cu seama exista un precedent de data recenta, un politist din Nasaud care a castigat un asemenea proces”, spune Ovidiu Gitan.

Precedentul la care se refera fostul politist a fost creat de Judecatoria Cluj, luna trecuta, cand instanta a decis ca fostul sef al Politiei Nasaud, inspectorul principal Leon Closca, sa fie despagubit cu suma de 22.400 de lei, plus cheltuieli de judecata, pentru conditiile pe care le-a suportat in arest.

„Obliga paraţii sa achite reclamantului, in solidar, suma de 22.400 lei, reprezentand daune morale si dobanda legala aferenta sumei mentionate, calculata incepand cu data inregistrarii cererii de chemare in judecata, 02.07.2015, si pana la data platii integrale a acesteia”, au decis judecatorii clujeni. Acuzat abuz in serviciu, Leon Closca a fost arestat preventiv la sfarsitul anului 2014 si detinut dupa gratii mai multe luni.

Dupa liberare s-a adresat instantelor de judecata pentru a reclama conditiile de detentie care i-au afectat demnitatea umana, respectiv lipsa luminii naturale, a aerului proaspat, camera foarte mica si toaleta absolut mizerabila.

Revenind la Ovidiu Gitan, si acesta ar putea sa fie despagubit de statul roman, in cazul in care va demonstra ca s-a imbolnavit de raie in arestul Politiei Timis. (G.I.)

3 thoughts on “DAUNE! Fostul politist Ovidiu Gitan intentioneaza sa cheme in judecata Politia Timis si Ministerul Afacerilor Interne! Va cere despagubiri pentru perioada petrecuta in arest

  1. Dar medicul Politiei Timis ce a facut pentru asta? este drept ca acest medic Dan Vadrariu este preocupat de alte probleme nu de sanatatea cadrelor si chiar a celor din arestul IPJ Timis, este preocupat sa jigneasca cadrele ca si cum acestia ar fi iobagi lui, se considera stapin pe plantatie! Mai nou se lupta cu tiganii prin tribunal pentru o casa care lea luato unei familii de tigani in centrul Timisoarei.

  2. Stati calmi caci Venerabilul Mason Dan Vadrariu nu va fi afectat de ce a patit acest tablagiu care sar fi imbolnavit de raie! daca nu pateste nimic caci in declaratia de interese minte si nu isi recunoaste apartenenta la MASONERIE ce ar putea pati ca nu se intereseaza de bolnavii din arest, dar sa tipe la subofiteri din arest poate, aceste lucruri de ce nu intreaba nimeni? De ce oare nu recunoaste? Oare cum a ajuns medic sef? oare cum la detronat pe medicul Cipu? Pai da este MASON pentru a fi sprijinit de catre acestia dar cica este sub acoperire!

Leave a Reply