RECHIZITORIU! Comisar sef de la Crima Organizata, trimis in judecata de procurorii DNA! Politistul a asigurat protectia unor oameni de afaceri contra unor sume de bani

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a comisarului sef Constantin Bolbosanu, fostul director adjunct al Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate din cadrul Inspectoratul General al Politiei Romane, cu privire la savarsirea a doua infractiuni de luare de mita. In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:


In cursul anului 2007, inculpatul Bolbosanu Constantin, in calitate de ofiter de politie, sef serviciu la structura mentionata, a primit printr-un intermediar, de la un om de afaceri, cu titlu de mita, suma de 80.000 lei, pentru a-i asigura acestuia din urma protectie din partea organelor de cercetare penala, dar si pentru a se dispune solutii favorabile in dosarele penale in care era cercetat. Cu o parte din aceasta suma de bani, persoana intermediara a achitat mai multe lucrari de constructii la un imobil ce apartinea inculpatului.

Protectia promisa de inculpat a fost una reala, omul de afaceri respectiv nefiind deranjat de niciun organ cu atributii in domeniu, desi desfasura activitati de comert cu legume-fructe, asa-zisele controale efectuate fiind pur formale.

bolbosanu1

In aceeasi perioada, inculpatul Bolbosanu Constantin l-a contactat pe un subaltern, sef al unei structuri teritoriale, si i-a indicat acestuia, in calitate de persoana ierarhic superioara, modalitatea in care sa audieze un om de afaceri -care ulterior a devenit denuntator in cauza -, astfel incat acesta sa nu dobandeasca calitatea de suspect.

In considerarea acestui ajutor precum si a unei intelegeri anterioare cu denuntatorul, privind protectia in diferite cauze penale, inculpatul Bolbosanu Constantin a pretins si a beneficiat de la acesta de avantaje materiale constand in finalizarea unor lucrari de construire si finisare a unui alt imobil de-al inculpatului.

Valoarea lucrarilor, de circa 30.000 euro, a fost suportata de omul de afaceri.

Procurorii au dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului asupra unor imobile ce apartin inculpatului Bolbosanu Constantin, pana la concurenta sumei de 215.534 lei, in vederea confiscarii speciale si garantarea executarii cheltuielilor judiciare.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti, cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza. (V.E.)

Leave a Reply