PERCHEZITII! Hotelul Marriott, luat cu asalt de politistii de la Economic! Sunt cercetate fapte de evaziune fiscala, prejudiciul fiind estimat la 7,5 milioane de lei

marriott1

Hotelul parlamentarilor din Bucuresti a fost perchezitionat, joi, de politistii Sectiei Economice din cadrul IGPR, intr-un dosar de cercetare penala privind fapte de evaziune fiscala produsa in perioada 2008-2015. Activitatea clientilor de la Marriott nu a fost tulburata de perchezitii, au declarat reprezentantii hotelului. Surse judiciare au declarat ca in cadrul anchetei sunt vizati directorul general si cel executiv al companiei care administreaza hotelul.


Sunt verificate documente din perioada 2008-2015, existand suspiciuni de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 7,5 milioane de lei.

“Procurori din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, impreuna cu politisti din cadrul IGPR – Directia de Investigare a Criminalitatii Economice, efectueaza, in cursul zilei de astazi, in baza autorizatiei emise de Tribunalul Bucuresti, perchezitii la sediile sociale al SC S. SRL si SC S.C.H.G. SRL, situate in incinta hotelului Marriott din municipiul Bucuresti, in vederea ridicarii de documente financiar contabile si inscrisuri necesare solutionarii unei cauze penale in care sunt vizate infractiuni de evaziune fiscala”, se arata intr-un comunicat al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti.

La randul sau, Politia Romana informeaza ca “in cadrul dosarului penal sunt cercetate doua persoane fizice si o persoana juridica. Din cercetari a reiesit ca, in perioada 2008 – 2015, o societate comerciala specializata in prestari de servicii hoteliere si-ar fi diminuat masa impozabila prin inregistrarea in mod ilegal de cheltuieli cu dobanzi si de pierderi din diferente de curs valutar”.

Mai exact, “din cercetarile efectuate pana in prezent, a rezultat faptul ca, in perioada 2008 – 2015, in documentele contabile ale SC S.C.H.G. SRL, au fost inregistrate cheltuieli cu dobanzi si pierderi din diferente de curs valutar, in baza unui contract de imprumut incheiat cu SC S. SRL, cu justificarea falsa ca acest contract este garantat de Statul roman, fapt care a condus la diminuarea impozitului pe profit datorat bugetului de stat cu suma de 7.581.113 lei  (echivalentul a aprox. 1.685.000 EURO)”, explica procurorii de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti.

In dosarul inregistrat la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti se efectueaza acte de cercetare specifice fazei de urmarire penale fata de 3 suspecti, impotriva carora s-a dispus efectuarea urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala in forma continuata, precizeaza Parchetul.

Surse judiciare au declarat ca cei vizati de ancheta ar fi Gregor Aufhauser, directorul general al Societatii Companiilor Hoteliere Grand SRL, firma care administreaza hotelul Marriott, si directorul financiar al societatii, Kathrin Brettschneider.

La actiune participa 12 ofiteri de politie judiciara din cadrul Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice a Politiei Romane si un procuror din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti. (V.E.)

Leave a Reply